Economische Marge

Kenniscentrum

Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.


Het Economische Marge raamwerk van Daniel J. Obrycki en Rafaël Resendes kan worden gebruikt om een aan de concurrentie aangepaste corporate prestatie te berekenen.
 

Economisch cash flow perspectief

Het Economische Marge (EM) model werd ontwikkeld om een corporate prestatie vanuit een economisch cashflow perspectief te evalueren. EM gaat verder dan traditionele op boekhouding gebaseerde analyse. Het corrigeert voor vervormingen die door de volgende verschillen veroorzaakt worden: kapitaal structuur, activaleeftijd, activalevensduur, activamix, off-balance-sheet activa en aansprakelijkheden, en de investering die nodig is om inkomens te produceren en de kosten van kapitaal.


Economische Marge

Waarderingssysteem met vier stuwende factoren

Het Economic Margin model is meer dan enkel een prestatiemeting, omdat het een waarderingssysteem omvat, dat uitdrukkelijk vier belangrijke waardedrijvende factoren van corporate prestatie en ondernemingswaarde bevat:

  1. winstgevendheid,
  2. de concurrentie,
  3. de groei, en
  4. kosten van kapitaal.


Economic Margin (Economische Marge) en DCF

Bedrijven met hoge bovengemiddelde opbrengsten zullen waarschijnlijk concurrenten in de markt aantrekken. Dit zal leiden tot een kortere concurrentievoordeelperiode in de waardevaststelling van het bedrijf. Traditionele Discounted Cash Flow-methode aanpakken baseren zich op eindwaarden en eeuwigheden. In tegenstelling tot dergelijke traditionele waardevaststellingsaanpakken die hoogst gevoelige eeuwigheidveronderstellingen gebruiken, kan de Economic Margin (Economische Marge) aanpak het volgende breed geaccepteerde economische principe gebruiken: dat naarmate de tijd verstrijkt zijn concurrenten bovengemiddelde opbrengsten weg zullen concurreren. Het EM raamwerk modelleert dus uitdrukkelijk de gevolgen van de concurrentie om de bovenmatige marge geleidelijk aan te elimineren die een bedrijf boven of onder zijn kosten van kapitaal genereert (Economische Marge).


Wortels van het Economische Marge model

De Economic Margin (Economische Marge) methode is gebaseerd op de breed geaccepteerde theorieën van Nobelprijswinnaars Merton Miller en Franco Modigliani. EM kan helpen om bedrijven te identificeren die boven of onder hun intrinsieke waarderingen zaken doen. Over sectoren en marktkapitalisatie groepen en groei/waarde universa.
 

EM, EVA EN CFROI

Wanneer men Economic Margin (Economische Marge) berekent, moet men in gedachten houden dat de teller van het Economic Margin (Economische Marge) model (net zoals EVA), op economische winst gebaseerd is. Dit helpt managers zich te concentreren op waardecreatie. Maar in tegenstelling tot EVA voegt Economic Margin (Economische Marge) afschrijvingen en amortisatie aan de cash flow toe en neemt in plaats daarvan de opbrengsten op kapitaal uitdrukkelijk op in de kapitaal berekening. Ook (als CFROI), is het Economische Marge gebaseerd op brutoactiva, wat helpt om de groei „belemmering“ te vermijden typisch verbonden aan netto activa gebaseerde maatregelen. Maar in tegenstelling tot CFROI wordt de kasstroom van de Economische Marge niet geleveraged (d.w.z. alleen met aandelen gefinancierd). Ook behandelen EM kasstromen operationele besluiten en financieringsbesluiten op een afzonderlijke manier.


Economische Marge Special Interest Group


Special Interest Group (7 leden)

Forum over Economische Marge  

De meest recente onderwerpen over: Economische Marge.Best Practices over Economische Marge

Hier vindt u de meest waardevolle ideeën en praktische suggesties.


Expert Tips over Economic Margin (Engels)

Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Informatiebronnen over Economische Marge

Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.Vergelijk met Economic Margin (Economische Marge) :   Economic Value Added  |  Market Value Added  |  CFROI  CVA  |  Winst voor Rente en Belasting (EBIT)  |  Winst voor Rente, Belasting, Afschrijvingen en Amortisatie (EBITDA)  |  Koers/Winst VerhoudingKoers/Winst Groei Verhouding  |  Liquiditeitsratio  |  Current Ratio  |  Rendement op Aandelen  |  Fair Value  |  TSR  |  PRVit  |  DCF


Keer terug naar Management Discipline: Besluitvorming & Waardering  |  Financiën & Investeren


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

Bent u een expert in Economische Marge? Meld u gratis aan

Link naar dit kenniscentrum

Kopieer deze code naar uw website:

 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2020 12manage - The Executive Fast Track. V15.6 - Laatst bijgewerkt op: 30-9-2020. Alle namen ™ van hun eigenaren.