PRVit (Stern Stewart)

Kenniscentrum

   

Het classificeren van aandelen en investeringen. Verklaring van de Performance Risk and Valuation investment technology van Stern Stewart & Co. PRVit.

Inhoud

Premium

Wat is PRVit? Beschrijving

Het PRVit systeem is een merkgebonden prestatie-, risico-, en waardevaststellingsmethode van Stern Stewart.


Het is een een zuiver kwantitatieve, op EVA gebaseerde aandeelclassificatie en is een systeem voor†investeringsonderzoek. PRVit wordt afgeleid uit een dwars door secties heengaande en op tijdseries gebaseerde†statistische analyse van financiŽle resultaten van alle Russell 3000 bedrijven, welke†maandelijks wordt bijgewerkt. Het vergelijkt een bedrijf met zijn sectorcollega's en met het marktuniversum voor wat betreft†zijn operationele†prestatie, risico, en belangrijkste waarderingsberekeningen.


PRVit brengt de volgende drie factoren samen:

  • Prestatie
  • Risico
  • Waardering

en ontwikkelt een algemene index van de opportuniteit om te investeren. Het doet dit door het risicoaangepaste de prestatiepotentieel van een bedrijf per eenheid van waardevaststelling te berekenen. Of in symbolen: door zijn P score te nemen, zijn R score ervan†af te trekken, en het resultaat te delen door zijn V score.


In feite†berekent PRVit een intrinsieke MVA van een bedrijf in de teller, welke is gebaseerd op zijn risicoaangepaste potentieel†om winstgevende EVA groei te veroorzaken. En het deelt dat door een vertegenwoordiging van zijn daadwerkelijk MVA in de noemer.


Stern Stewart PRVit Het vergelijkt de prestatie, het risico en de waarderingscompromissen van elk bedrijf met het marktuniversum van dergelijke compromissen om een bedrijf op relatieve waarderingsschaal te plaatsen.
 

De resulterende algemene pRVit-Score - die van 0 tot 100 verloopt - wijst op de relatieve aantrekkelijkheid van het bedrijf in vergelijking tot Russell 3000. Een PRVit score van van 50 wijst op een eerlijk evenwicht tussen alle drie de factoren, en op een schijnende gelijkwaardigheid tussen de intrinsieke waarde van een bedrijf en zijn verhandelde waarde, gezien de huidige marktvoorwaarden. Maar een hoge score - in de orde van 67 tot 100 - wijst erop dat een investeerder een aanzienlijke hoeveelheid waardevol prestatiepotentieel kan verwerven voor een redelijke waarderingsprijs, en dus zou het aandeel potentieel naar boven bezitten om de markt te overtreffen als de tendensen uit het verleden zich althans doorzetten. Een lage score, zeg van 0 tot 33, wijst erop dat†de marktwaarde van het bedrijf agressief is in vergelijking met prestatietendensen uit het verleden. Zonder een goede reden om een significante omkering te verwachten zou een investeerder moeten vermijden om deze aandelen te kopen, omdat dergelijke bedrijven waarschijnlijk minder zullen†presteren dan de algemene markt.


Berekening van PRVit. Formule

Centraal bij PRVit staan 12 indicatoren die zorgvuldig werden geselecteerd, precies berekend en diepgaand werden getest. Samen schetsen zij†de essentie van corporate prestatie, risico, en waardevaststelling. Zie de figuur aan de rechterkant.


PRVit Special Interest Group


Special Interest Group (0 leden)


PRVit Forum  

Recente onderwerpen

  Quotes on Performance, Risk and Value. Quotations
Hi, do you know of a remarkable, humorous quote by a famous person or a proverb related to PRVit or performance, risk and value in general?
Please ...
     
 

Best Practices - PRVit

Expert Tips (ENG) - PRVitOntwikkel uzelf in bedrijfskunde en managementHulpbronnen - PRVit
 

Nieuws over Prvit Model


     
 

Nieuws over Prvit Stern


     
 

Video's over Prvit Model


     
 

Video's over Prvit Stern


     
 

Presentaties over Prvit Model


     
 

Presentaties over Prvit Stern


     
 

Meer over Prvit Model


     
 

Meer over Prvit Stern


     Versnel uw managementcarriŤreVergelijk met PRVit: Economic Value Added  |† CFROI  |† Market Value Added  |† RAROC  |† Economische Marge  |† Koers/Winst Groei Verhouding


Keer terug naar Management Discipline: Besluitvorming & Waardering  |† FinanciŽn & Investeren  |† Kennis & Ontastbare Zaken


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2018 12manage - The Executive Fast Track. V15.0 - Laatst bijgewerkt op: 13-12-2018. Alle namen ô van hun eigenaren.