Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap

Kenniscentrum
Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.

17 items • 248.051 bezoeken


Samenvatting

Dave Ulrich van de Universiteit van Michigan en de adviseurs Jack Zenger en Norm Smallwood beweren dat het niet genoeg is om leiders op hun persoonlijke karaktertrekken zoals karakter, stijl, en waarden te beoordelen. Het is een fout om zich op leiderschapsattributen te concentreren die managers meebrengen naar het kantoor. Attributen zoals analytisch denken, werken met ambiguïteit, en persoonlijke integriteit. Eerder weten effectieve leiders hoe zij deze leiderschapseigenschappen met leiderschapsresultaten kunnen verbinden.


In hun boek Results-Based Leadership, leiden Ulrich, Zenger, en Smallwood ons vandaan bij het hoofdzakelijk denken over de inputs van leiderschap naar het beklemtonen van de resultaten van leiderschap. De uitdaging in een strategische Human Resource Management aanpak is leiders te ontwikkelen door de gehele organisatie heen die zich op zowel attributen als op resultaten concentreren. Daartoe adviseren de auteurs dat managers modelleren wat zij willen. Door voortdurend te vragen wat vereist wordt voor het bereiken van resultaten. En door herhaaldelijk verhalen over het behalen van resultaten te vertellen.


De formule van Resultaten Gebaseerd Leiderschap:

"Effectief Leiderschap = Attributen    x   Resultaten. „


Merk op dat de vergelijking suggereert dat leiders ernaar moeten streven om voortreffelijkheid op beide gebieden te bereiken; dat zij zowel attributen moeten aantonen als resultaten bereiken. Elk deel van de vergelijking vermenigvuldigt het andere deel; zij zijn niet cumulatief. Een score van 9 van de 10 in attributen, bijvoorbeeld, die met een score van 2 van de 10 op resultaten wordt vermenigvuldigd, levert een doeltreffendheidclassificatie op van slechts 18 van de 100, niet 11 van de 20.


Vier criteria voor het beoordelen of een manager gefocust is om resultaten te bereiken (Ulrich)

  1. Evenwichtig. De resultaten brengen de belangrijkste dimensies van de organisatie (werknemers, organisatie, klanten, investeerders) in evenwicht. Geen van de dimensies wordt genegeerd.
  2. Strategisch. De resultaten zijn sterk verbonden met de strategie van het bedrijf en met zijn concurrentiepositie.
  3. Duurzaam. De resultaten zijn met zowel in overeenstemming met de doelstellingen op korte termijn als op lange termijn.
  4. Onbaatzuchtig. De resultaten steunen de gehele onderneming en overtreffen het persoonlijke voordeel van de manager.

Managers zouden eigenlijk resultaten op vier gebieden moeten leveren:

  1. Voor werknemers;
  2. Voor de organisatie, 
  3. Voor zijn klanten, en
  4. Voor zijn investeerders.

Elk gebied vereist zijn eigen meetmethoden. Voor werknemers, ontwikkelt het hun menselijk kapitaal en commitment. Voor klanten, verstrekt het hen de waarde die zij willen. Voor investeerders, om de kosten te drukken en het bedrijf te laten groeien. En voor de organisatie, om een lerend en een innovatief instinct te creëren.


In hun boek van 2003: Why the Bottom Line Isn't! , beweren Dave Ulrich en Norm Smallwood, net als Baruch Lev al eerder deed, dat duurzame aandeelhouderswaarde meer en meer uit activa komt waarmee geen rekening wordt gehouden op de balans van een organisatie. Deze activa omvatten: de reputatie van een bedrijf, zijn bekwaamheid om talent aan te trekken, en zijn bekwaamheid om snel op nieuwe kansen in de markt te reageren.


Boek: Dave Ulrich, Zenger, and Smallwood - Results-Based Leadership

Boek: Dave Ulrich and Norm Smallwood - Why the Bottom Line Isn't!


Special Interest Group

Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap Special Interest Group.Special Interest Group (6 leden)

Forum

Forumdiscussies over Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap. Hieronder kunt u een vraag stellen over dit onderwerp, uw ervaringen delen, een nieuwe ontwikkeling melden, of iets toelichten.


Begin een nieuw onderwerp over Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap

 

Leaders and Managers
The equation is strongly similar to the research done by John C. Maxwell and my personal experience also shows quite close figures. However, I dont believe that managers should possess leadership skil...
1
 
1 reacties

Best Practices

De best beoordeelde onderwerpen over Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap. Hier vindt u de meest waardevolle ideeën en praktische suggesties.


Expert Tips

Geavanceerde inzichten over Results-Based Leadership (Engels). Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


How to Become a Results-based Leader?

Collection of RBL Best Practices and Tips
In order to become a more effective, results-based leader, Dave Ulrich, Jack Zenger and Norm Smallwood suggest following...
Informatiebronnen

Diverse informatiebronnen betreffende Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap. Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.Researchlinks

Springen naar verdere onderzoeksbronnen met betrekking tot Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap.


Nieuws

Nieuws

Video's

Video's

Presentaties

Presentaties

 
Boeken

Boeken

Academisch

Academisch

Meer

Meer


Vergelijk met Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap:   Leiderschapsstijlen  |  Level (Niveau) 5 Leiderschap  |  Hagberg Model van Persoonlijke Macht  |  Value Based Management (Waardesturing)  |  Prestatiemanagement  |  Leiderschapcontinuum  |  Path-Goal Theorie  |  Contingentietheorie  |  Concurrerende Waardenraamwerk  |  Resultaatgericht Management  |  Zeven Verrassingen voor CEOs  |  Zeven Eigenschappen  |  SMART  |  Situationeel Leiderschap  |  Charismatisch Leiderschap


Keer terug naar Management Discipline: Communicatie & Vaardigheden  |  Financiën & Investeren  |  Human Resources  |  Leiderschap


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group

Weet u veel af van Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap? Word onze SIG-leider en verwerf wereldwijde erkenning als expert.Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2023 12manage - The Executive Fast Track. V16.1 - Laatst bijgewerkt op: 23-3-2023. Alle namen ™ van hun eigenaren.