Framen (Inkaderen) (Tversky)

Kenniscentrum

Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.


De voorbeelden van het Framen (Inkaderen) Wat is Framing? Beschrijving

Gebruik makend van Framing (Inkadering) technieken, kunnen wij de aandacht van mensen focussen binnen een gebied van betekenis. Amos Tversky en Daniel Kahneman zouden als stichters van de theorie van Framing moeten worden gezien, hoewel Fairhurst en Sarr eigenlijk de term uitvonden.


In tegenstelling tot het centrale concept van de rationele keuze theorie (mensen streven er altijd naar om de meest rationele keuzen te maken die mogelijk zijn), stelt de Framing theorie voor dat, hoe iets wordt gepresenteerd (het "kader"), de keuzen beïnvloedt die mensen maken.

Kaders zijn abstracte begrippen die dienen om sociale betekenissen te organiseren of te structureren. Kaders beïnvloeden de perceptie van het nieuws door het publiek. Deze vorm van agenda-bepalen vertelt ons niet alleen wat wij over een kwestie (agenda-bepalen theorie) moeten denken, maar ook hoe wij over die kwestie moeten denken.
 

Inkaderen is een manier van communicatie die anderen ertoe brengt om één betekenis te accepteren boven een andere. Het is het proces waardoor een communicatiebron een politieke kwestie of een openbare controverse kan bepalen en construeren.


Het begrijpen van Inkaderen is een belangrijk onderwerp aangezien het een grote invloed op de inhoud van gedachten van mensen kan hebben. Probeer eens om de voorbeelden aan de rechterkant te testen om te zien of u Framing kunt weerstaan…


Framen hoeft geen slechte zaak te zijn, en het is in feite een onvermijdelijk deel van menselijke communicatie. Wij vinden het in de media als gebeurtenissen worden gepresenteerd binnen een gebied van betekenissen. Wij vinden het in de politiek als politici proberen om gebeurtenissen als één ding of een ander ding te kenmerken; wij vinden het in godsdienst, en wij vinden het bij het onderhandelen wanneer één zijde probeert om een andere naar een gewenst resultaat te bewegen. Tot slot kan het ook worden gebruikt door leiders van organisaties met diepgaande effecten op hoe de werknemers de wereld waarin zij leven begrijpen en erop reageren. Het is een vaardigheid die de meeste succesvolle leiders bezitten. Het is een vaardigheid die niet vaak wordt onderwezen.


Volgens Fairhurst & Sarr (1996) bestaat Framen uit drie elementen:

  1. Taal
  2. Gedachte
  3. Toekomstplanning

Taal helpt ons om informatie te herinneren en dient om de manier te veranderen waarop wij situaties bekijken. Om taal te gebruiken, moeten mensen hebben nagedacht en gereflecteerd over hun eigen interpretatie raamwerken en die van anderen. Leiders kunnen inkaderen spontaan leren in bepaalde omstandigheden en moeten dat ook. Dit te kunnen doen, is verwant met het hebben van een inzicht in wat de toekomst zal brengen om de kansen voor Framing te voorspellen. Met andere woorden, leiders moeten plannen maken zodat zij spontaan kunnen zijn.


Framing Technieken (Fairhurst en Sarr, 1996)

  1. Metafoor. Het geven van een nieuwe betekenis aan een idee of aan een programma door het met iets anders te vergelijken.
  2. Verhalen (mythen en legenden). Een onderwerp inkaderen door een anekdote te vertellen op een levendige en gedenkwaardige manier.
  3. Tradities (riten, rituelen en ceremonies). Het nu en dan modelleren en definiëren van een organisatie teneinde de organisatorische waarden te bevestigen en te reproduceren.
  4. Slogans, jargon en slogans. Een onderwerp inkaderen op een gedenkwaardige en bekend aanvoelende manier.
  5. Artefacten. Het toelichten van corporate waarden door fysieke voorwerpen (vestiges). Soms op een manier waar taal tekort schiet.
  6. Contrast. Een onderwerp te beschrijven door te zeggen wat het niet is.
  7. Rotatie. Het spreken over een concept om het een positieve of negatieve bijkomende betekenis te geven.

Framen (Inkaderen) Special Interest Group


Special Interest Group (27 leden)

Forum over Framen (Inkaderen)  

De meest recente onderwerpen over: Framen (Inkaderen).


Valence-consistent Shift in Attribute Framing
One of the contributions of Levin to the theory of framing is the distinction between three types of framing: attribu (...)
3
 
 
Framing, Reframing and Gestalt Theory
Framing is of the essence in communication, generally. And also in change theory as reframing the dominant paradigm is (...)
1
 
 
Terrorism Framing
The book "Framing Terrorism: The News Media, The Government and The Public", is an in-depth analysis of how interpretati (...)
0
 
 
Best Practices over Framen (Inkaderen)

Hier vindt u de meest waardevolle ideeën en praktische suggesties.


🥇 Nobel Price Economic Sciences Daniel Kahneman
In 2002, Daniel Kahneman of Priceton University was awarded the Nobel Price in Economic Sciences for having integrated i (...)
15
 
 
🥈 Founders of "Framing theory"?
In 1982 the book ReFraming (NLP - Neuro-Lingvistic Programming) was published by Richard Bandler and John Grinder. (...)
10
 
 
🥉 Framing by TV Journalists
Am I the only one who is getting sick of long, suggestive introductions and short, framing questions by journalists and (...)
8
 
 
Reframing Organizations
Reframing organizations is a new concept and and research is ongoing.. Bolman and Deal 1991 Reframing Organizations is o (...)
3
 
 
Framing in Social Media
This technique must be a winner when using social media. In short, the creative marketer can carry his / her message in (...)
2
 
 
Framing was Preceded by Theory of Bounded Rationality by Herbert Simon
Herbert Simon first introduced the concept "". Simon suggested that rational economic behavior is limited by the cogniti (...)
1
 
 
Expert Tips over Framing (Engels)

Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Three Different Types of Framing and Their Effects

Framing, Communication, Advertising (...)
   
 
 
 

How to Deliver a Business Pitch?

Storytelling, Corporate Pitch, Pitching an Idea, Entrepreneurship, Assessing Pitches, Showrunners, Artists, Neophytes, E (...)
   
 
 
 

Social Persuasion: Determining the Potential of Social Influencers

Social Media Marketing, Social Influence, Opinion Leadership (...)
   
 
 
 

Framing Example: Martin Luther King: I have a dream...

Framing Example (...)
   
 
 
 
Informatiebronnen over Framen (Inkaderen)

Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.Vergelijk met Framen (Inkaderen): Spiraal van Stilte  |  Concurrerende Waardenraamwerk  |  Charismatisch Leiderschap  |  Attributietheorie  |  LeiderschapcontinuumEmotionele Intelligentie  |  Culturele Intelligentie  |  Johari Venster  |  Path-Goal Theorie  |  Theorie X Theorie Y  |  Verwachtingstheorie  |  Motivatie-Hygiëne Theorie Hertzberg  |  Kerngroeptheorie  |  Gepland Gedragtheorie  |  Groepsdenken  |  Spiral Dynamics


Keer terug naar Management Discipline: Communicatie & Vaardigheden  |  Ethiek & Verantwoordelijkheid  |  Leiderschap  |  Marketing


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

Bent u een expert in Framen (Inkaderen)? Meld u gratis aan

Link naar dit kenniscentrum

Kopieer deze code naar uw website:

 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2020 12manage - The Executive Fast Track. V15.6 - Laatst bijgewerkt op: 30-9-2020. Alle namen ™ van hun eigenaren.