IndustriŽle Training (Training Within Industry)

Kenniscentrum
Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.

Bijgedragen door: Richard Abercrombie

64 items • 369.390 bezoeken


Samenvatting

Wat is IndustriŽle Training (Training Within Industry)? Beschrijving

De IndustriŽle Training (Training Within Industry) methode (TWI) is een techniek die voor de ontwikkeling van vaardigheden bij opzichters kan worden gebruikt. Een opzichter is iedereen die de leiding heeft over†mensen, of die het werk van anderen aanstuurt. TWI is gebaseerd op het idee dat toezicht houden de sleutelrol is om te verzekeren dat de productie regelmatig verloopt, dat kwaliteitsproducten worden gemaakt, dat de kosten onder controle zijn, en dat de mensen altijd veilig werken. De ervaring leert dat goede toezichthouders over het algemeen vijf behoeften hebben:

 1. Kennis van het Werk. De informatie die het ene bedrijf van het andere onderscheidt. Bijvoorbeeld: materialen, machines, hulpmiddelen, operaties, processen of technische vaardigheden.
 2. Kennis van Verantwoordelijkheden. De situatie van het bedrijf betreffende: beleid, overeenkomsten, verordeningen, veiligheidsregels, en interdepartementale relaties.
 3. Vaardigheid in het Instrueren. Zelfs als wij heel wat kennis en vaardigheid m.b.t. het werk hebben, kunnen wij deze niet goed onderwijzen als wij geen vaardigheden in het geven van instructies hebben.
 4. Vaardigheid in het Verbeteren van Methodes. Dit behandelt het gebruiken van materialen, machines en arbeidskrachten op een effectieve manier. De opzichters moeten elke operatie bestuderen om details van het werk†te elimineren, te combineren, te herschikken en te vereenvoudigen. Op deze wijze kunnen de opzichters het beste gebruik maken van de materialen, de machines en de arbeidskrachten die beschikbaar zijn.
 5. Vaardigheid in het Leiden. Dit helpt opzichters om hun bekwaamheid te verbeteren in het werken met mensen, en beweegt arbeiders ertoe om met hen samen te werken op het werk.

Wanneer aan deze 5 behoeften wordt voldaan, kunnen de opzichters problemen behandelen. Zoals: fouten, ongevallen, defecten, werk dat opnieuw gedaan moet worden, afval, werkvertragingen, achteloze uitvoerders, variatie in het uitvoeren van werk, enz.

De Kennis van het Werk en de Kennis van Verantwoordelijkheden zijn bij elk bedrijf verschillend en de opzichters moeten deze kennis plaatselijk, bij hun bedrijf opdoen. De opzichters zijn niet geboren met de drie Vaardigheden van het Instrueren, het Verbeteren van Methodes en het Leiden maar deze vaardigheden kunnen worden opgedaan in de†praktijk. Drie cursussen werden ontwikkeld om toezichthouders deze vaardigheden te helpen ontwikkelen : Werkinstructie, Werkmethodes en de Werkrelaties. Elk had een lengte van 10 uren. Aangezien opzichters drukke mensen zijn, werden deze uitgevoerd in dagelijkse sessies van 2 uur. Het grootste deel van de inhoud van elke koers werd gepresenteerd in de eerste zitting van 2 uur en de andere zittingen werden gewijd aan het uitoefenen van en het bestuderen van de methode. Elke toezichthouder moest de methode op een huidige, echte situatie of probleem op het werk toepassen. Met andere woorden, TWI was een leren door te doen aanpak. Voorts werd elke cursus gebaseerd op een methode met 4 stappen, die volgens een patroon was gevormd naar†het werk van Charles Allen in de eerste wereldoorlog. Allen was een deskundige in volwassen en industrieel onderwijs. Allen vond dat volwassenen het meest succesvol leerden door voorbereiding, presentatie, toepassing en testen.


Oorsprong van het concept van IndustriŽle Training (Training Within Industry). Geschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, ontwikkelde de organisatie IndustriŽle Training (Training Within Industry) (TWI) (War Manpower Commission, de Overheid van de V.S.), programma's om de industrie te helpen om te gaan met de†vloed aan nieuwe en ongeschoolde oorlogsarbeiders. Begeleid door vertegenwoordigers van het nieuwe beroep van personeelsmanagement, en geassisteerd door†universitaire sociale wetenschappers, ontwikkelde de organisatie innovatieve methodes van industriŽle opleiding geven, welke†van†zowel de wetenschappelijke managementtraditie gebruik maakte als van†de nieuwere menselijke relaties aanpak welke door de experimenten van Hawthorne worden bevorderd.

Na WO II, werd TWI geŽxporteerd naar de gehele†wereld om landen te helpen hun industrie opnieuw op te bouwen. Het werd in het bijzonder goed ontvangen in Japan waar het een nationaal programma werd onder het Ministerie van Arbeid en†tot op heden wordt voortgezet. Toyota heeft TWI geadopteerd. In de loop van de jaren is het het fundament van standaardwerk, ononderbroken verbetering en werknemersbetrokkenheid geworden.


Gebruik van IndustriŽle Training (Training Within Industry). Toepassingen

Opleiding voor een job, werkontwerp en -verbetering door mensen die het werk uitvoeren,†daarbij betrokkenheid bereikend van mensen door het creŽren van een op samenwerking gerichte†werkplaats.


Stappen in het Proces van IndustriŽle Training (Training Within Industry)

 • Werkinstructie. 1: Bereid de Arbeider voor. 2: Presenteer de Operatie. 3: Probeer Prestatie uit. 4: Follow-up.
 • Werkmethodes. 1: Splits de Baan op. 2: Onderzoek Ieder†Detail. 3: Ontwikkel de Nieuwe Methode. 4: Pas de Nieuwe Methode toe.
 • Werkrelaties. 1: Verzamel de Feiten. 2: Weeg en beslis. 3: Neem Actie. 4: Controleer de Resultaten.

Sterke punten van IndustriŽle Training (Training Within Industry). Voordelen

 • De vier-stapsmethode van elk programma is simpel, ongecompliceerd en gemakkelijk uit te voeren.
 • Als de opzichters een zekere en betrouwbare opleidingsmethode voor werk gebruiken, verzekert dit dat het werk gestandaardiseerd is en wordt gevolgd.
 • Dit creŽert een basis stabiliteit in de operaties omdat er een voorspelbaar resultaat voor elke baan is.
 • Wanneer de opzichters†alle werk details opsplitsen en bestuderen, stelt hen dit in staat†om afval te elimineren en het beste gebruik van de materialen, de machines en de mensen te maken dat mogelijk is.
 • De nadruk ligt op†het gebruiken van uw hersenen, niet van uw zakboek.
 • Door de medewerking van mensen te krijgen, creŽert dit een samenwerkingsomgeving in plaats van een vijandige omgeving op de werkvloer.
 • Grotere productiviteit en concurrentievoordeel kunnen worden bereikt wanneer de mensen de creativiteit van hun gedachten bijdragen.

Beperkingen van het model van IndustriŽle Training (Training Within Industry). Nadelen

 • Een gebrek aan managementcommitment en standvastigheid van doel zijn de belangrijkste beperkende factoren.
 • De toepassing van alle drie programma's moet worden aangemoedigd†en ondersteund als deel van een bedrijfssysteem in plaats van als geÔsoleerde hulpmiddelen.

Veronderstellingen van de theorie van IndustriŽle Training (Training Within Industry). Voorwaarden

 • De toezichthouders zijn de sleutelrol om de basisstabiliteit op de werkvloer te bereiken en te handhaven.
 • Het maakt deel uit van de baan van iedereen om onophoudelijk te verbeteren.
 • Mensen en hun intellectuele capaciteiten zijn een concurrentievoordeel.

Boek: Jim Huntzinger - de Wortels van Helling, IndustriŽle Training (Training Within Industry): De oorsprong van Kaizen

Boek: William J. Breen - het Beleid van de Sociale wetenschap en van de Staat in Wereldoorlog II: Menselijke Relaties, Pedagogy, en IndustriŽle Opleiding

Boek: Alan G. Robinson en Dean M. Schroeder - Opleiding, Ononderbroken Verbetering, en Menselijke Relaties: De de V.S. TWI- programma's en de Japanse Managementstijl


Special Interest Group

IndustriŽle Training (Training Within Industry) Special Interest Group.Special Interest Group (18 leden)

Forum

Forumdiscussies over IndustriŽle Training (Training Within Industry). Hieronder kunt u een vraag stellen over dit onderwerp, uw ervaringen delen, een nieuwe ontwikkeling melden, of iets toelichten.


Begin een nieuw onderwerp over IndustriŽle Training (Training Within Industry)

 

Training Within Industry (TWI) 4 Ps Drill
In my days as a manager the Training Within Industry drill was the P's: 1. Prepare 2. Present 3. Practice 4. Put to work...
3
 
1 reacties
First Assess the Needs
Needs assessment is vital before deciding on the kind of training an organization is going to impart....
2
 
Supervisory Management Training
I am tasked with developing a training manual for first line managers/supervisors. I want to know which topics must I include which will make the material more comprehensive?...
2
 
2 reacties
Training Within Industry - Learning Principles
What are the learning principles? For examples: multiple senses should be stimulated: the most probable ones are sight, sound, touch, smell and taste. Visual aids become a critical factor in training...
1
 
Oil & Gas Operations Trainings
How do I use the best methods to perform training for process operators and what is the most effective manner to deliver training? Is the training based only on showing and reading powerpoint slides?...
1
 
Finding Potential Macro Training Needs
What are the sources of potential macro training needs? Can you provide the sources? For example: new plants - usually mean new hiring, sometimes new positions?...
1
 
1 reacties
Models for Training and Development in Small and Medium Enterprises
There are different models in training. Bu which model is particularly suitable for SMEs? Since SMEs conribute almost one fourth of GDP and many developed and developing countries focus on SMEs. I r...
1
 
Barriers to Learning
What are the main barriers to learning? For example, people may be afraid that they will lose face or be laughed at if they do something wrong. So they justify their unwillingness to experiment to th...
1
 
1 reacties
Conditions for Training Within Industry
TWI should ensure there is no lack of management commitment and constancy of purpose. And the application of all three programs must be encouraged and supported as part of a business system instead of...
0
 
How to Evaulate Training Needs
Training needs evaluation is not dependent on the number of training and/or training activities within an organization but on the needs of the organization. It should be aimed at the objectives of th...
0
 
1 reacties
On the Job Training is Often a Picnic
I observe in most of the companies, training is given only to the privileged. If there are 20 people in a project, only a few of them go for the training. Practically, they go like a picnic, enjoy the...
0
 
1 reacties
Limitation of Training Within the Industry
Most of the time people are not able to elaborate what is their expectation. This needs to be very well known and understood before you identify training. Trainee should also understand the expectatio...
0
 
1 reacties
Informal Channels for Remedial Training
While companies continually strive to find the most qualified candidates for job openings, the percentage of the U.S. workforce that has the skills for positions is shrinking (Kreitner, 2009, P. 62). ...
0
 

Best Practices

De best beoordeelde onderwerpen over IndustriŽle Training (Training Within Industry). Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn en praktische suggesties.


🥇 Identifying Training Needs in Organization
How to analyze what training is needed in an organisation? Training is one of the important ingredients of organisational development. It helps to enhance the skills, knowledge, attitude of the indiv...
18
 
6 reacties

🥈 Evaluating Training Programs: the Four Levels of Learning Evaluation (Kirkpatrick Model)
Donald Kirkpatrick's and Jack Phillips' 4 Levels of Learning Evaluation model helps to evaluate training programs. As you proceed through each of the levels, the training evaluation becomes more diffi...
14
 
2 reacties

🥉 The ADDIE Model for Trainings
Here's a summary of the ADDIE Model, a well known methodology for training interventions - Analysis, Design, Development, Implementation, Evaluation. The five phases for creating training (or determi...
13
 
3 reacties

Retaining & Recalling Knowledge Learnt
How do we retain & recall knowledge that was learnt? For example, factors like: - First and last - people will almost always recall the beginning of events more accurately than the middle or end and...
7
 
6 reacties

Expert Tips

Geavanceerde inzichten over Training Within Industry (Engels). Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Informatiebronnen

Diverse informatiebronnen betreffende IndustriŽle Training (Training Within Industry). Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.


The Role of Supervisor | Skills of Supervisors

Skills of a Supervisor, Supervisor Role, Supervisor Behavior
This presentation elaborates on the skills that supervisors need in order to be successful in their business/organizatio...

Researchlinks

Springen naar verdere onderzoeksbronnen met betrekking tot IndustriŽle Training (Training Within Industry).


Nieuws

Video's

Presentaties

 

Boeken

Academisch

Meer


Vergelijk met IndustriŽle Training (Training Within Industry): Kaizen  |† Actieleren (Actie-Leren)  |† Kwaliteitscirkel van Deming  |† Veertien Punten van Management (Deming)† |† 14 Managementprincipes (Fayol)† |† POSDCORB


Keer terug naar Management Discipline: Verandering & Organisatie  |† Human Resources  |† Supply Chain & Kwaliteit


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group

Weet u veel af van IndustriŽle Training (Training Within Industry)? Word onze SIG-leider en verwerf wereldwijde erkenning als expert.Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2023 12manage - The Executive Fast Track. V16.1 - Laatst bijgewerkt op: 3-6-2023. Alle namen ô van hun eigenaren.