Skandia Navigator

Kenniscentrum

   

Het begrip van waardecreatie langs 5 focusgebieden. Verklaring van de Skandia Navigator van Edvinsson.

Inhoud

Premium

Wat is de Skandia Navigator? Beschrijving

Het ontastbarewaardevaststelling van Skandia Navigator De Skandia Navigator is een verzameling van zachte activa meetmethodes, die door Leif Edvinsson bij Skandia werd geÔntroduceerd. De navigator bestaat uit een holistisch perspectief op prestatie en op het bereiken van doeleinden. De architectuur van Skandia Navigator is eenvoudig maar toch zeer verfijnd. Vijf focusgebieden of perspectieven leggen verschillende aandachtsgebieden vast. Elk gebied visualiseert het waardecreatie proces. De Skandia Navigator faciliteert een holistisch inzicht van de organisatie en zijn waardecreatie langs 5 focusgebieden:

  1. De financiŽle focus van de Skandia Navigator beschrijft het financiŽle resultaat van onze activiteiten. Sommigen houden ervan het als een recept te zien. Het is hier waar wij de doelstellingen op lange termijn tot stand brengen en ook een groot deel van de algemene condities voor de andere perspectieven. Dit zou winstgevendheid en groei kunnen zijn welke onze aandeelhouder van ons eist.

  2. De klantfocus geeft een aanwijzing van hoe goed†de organisatie voldoet aan de behoeften van zijn klanten via de diensten en producten. Bijvoorbeeld, hoeveel van onze verkoop komt voort uit nieuwe klanten? Wanneer vergeleken met bestaande klanten? Of hoe loyaal zijn onze klanten? Het vertegenwoordigt een zienswijze die vanaf de buitenkant naar de binnenkant van het bedrijf kijkt. Het is van belang dat wij de behoeften van onze klanten bepalen.

  3. De†procesfocus van de Skandia Navigator beschrijft de actuele processen om de diensten en de producten te creŽren die onze klanten wensen. Het behandelt vragen als hoe gaan wij om met onze†klantenservice? Dit focusgebied is ook verbonden met de interne processen. Werken wij op een efficiŽnte manier? Werken wij op een correcte manier? Het belang van structureel kapitaal zou hiermee verbonden zou†kunnen zijn.†

  4. De vernieuwings- en ontwikkelingsfocus streeft naar het veiligstellen van de lange termijn vernieuwing van de organisatie en voor een deel van haar duurzaamheid. Welke maatregelen en acties zouden wij nu moeten treffen om de groei en winstgevendheid op lange termijn te waarborgen? Wat wordt vereist zodat het bedrijf de kennis kan bereiken en kan ontwikkelen die nodig is om de behoeften van onze klanten waar te nemen en tevreden te stellen?

  5. De menselijke focus van de Skandia Navigator is het hart van de organisatie en is essentieel voor een organisatie die waarde creŽert. Het proces van kenniscreatie wordt gevisualiseerd in dit focusgebied. Het is ook essentieel dat de werknemers gelukkig zijn met hun werksituatie; tevreden werknemers leiden tot tevreden klanten, waarmee de verkopen van†het bedrijf en het resultaat verbeteren.

Boek: Leif Edvinsson - Corporate Longitude -

Boek: Baruch Lev - Intangibles: Management, Measurement, and Reporting -


Skandia Navigator methode Forum

Skandia Navigator methode Special Interest Group


Special Interest Group

Skandia Navigator methode Educatie & Evenementen


Vind opleidingen, seminars en evenementen


Best Practices - Skandia Navigator methode Premium

Expert Tips (ENG) - Skandia Navigator Premium
 

Intellectual Capital Management

Although most executives agree that intellectual c...
Usage (application): Managing Intellectual Capital
 
 
 

How to Measure Intangible Assets?

Karl-Erik Sveiby suggests following indicators to ...
Usage (application): Measuring Intangible Assets, Best Practices, Intangible Assets Indicators
 
 
 

Measuring the Immeasurable: Finding the Value of Intangibles

In his book "How to Measure Anything: Finding the ...
Usage (application): Measuring Intangible Assets, Best Practices, Intangible Assets Indicators
 
 

Hulpbronnen - Skandia Navigator methode Premium
 

Nieuws over Skandia Navigator Methode


     
 

Nieuws over Skandia Navigator Concept


     
 

Video's over Skandia Navigator Methode


     
 

Video's over Skandia Navigator Concept


     
 

Presentaties over Skandia Navigator Methode


     
 

Presentaties over Skandia Navigator Concept


     
 

Meer over Skandia Navigator Methode


     
 

Meer over Skandia Navigator Concept


     

Vergelijk de Skandia Navigator met: Intellectueel Kapitaal Waardering  |† Zachte Activa Monitor  |† Balanced Scorecardmethode |† Strategiekaart (Strategy Map)  |† Organische Organisatie  |† Organisatorisch Leren


Keer terug naar Management Discipline: Verandering & Organisatie  |† Besluitvorming & Waardering  |† Human Resources  |† Kennis & Ontastbare Zaken  |† Strategie


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

U hierOver 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2018 12manage - The Executive Fast Track. V14.1 - Laatst bijgewerkt op: 22-9-2018. Alle namen ô van hun eigenaren.