People CMM

Kenniscentrum

   

Ontwikkel onophoudelijk de volwassenheid van het werknemersbestand. Verklaring van†People CMM.

Inhoud

 1. Samenvatting
 2. Forum
 3. Best Practices
 4. Expert Tips
 5. Hulpbronnen
 6. Afdrukken

Wat is people CMM? Beschrijving

Het People Capability Maturity Model raamwerk (People CMM) wordt onderhouden door Carnegie Mellon SEI. Het helpt organisaties om de volwassenheid van hun werknemersbestand te ontwikkelen, en hun cruciale mensenkwesties te behandelen. Gebaseerd op huidige best practices op gebieden zoals: HR, kennismanagement,†en organisatorische ontwikkeling, kan het organisaties begeleiden in het verbeteren van hun processen om hun werknemers te managen en te ontwikkelen. Het helpt organisaties om de volwassenheid van hun personeelspraktijken te kenmerken, een programma van ononderbroken personeelsontwikkeling op te zetten, prioriteiten voor verbeteringsacties te stellen, personeelsontwikkeling met procesverbetering te integreren, en een cultuur van excellentie tot stand te brengen.
People CMM

People CMM biedt een routebeschrijving voor het invoeren van HR praktijken welke onophoudelijk de capaciteit van het werknemersbestand van een organisatie verbetert. Aangezien een organisatie niet alle HR best practices in een middag kan uitvoeren, wordt een geleidelijk aanpak gekozen. Elk progressief niveau van het model veroorzaakt een unieke transformatie in de cultuur van een organisatie. Om dit te bereiken, worden†organisaties uitgerust met krachtigere praktijken om werknemers aan te trekken, te ontwikkelen, te organiseren, en te motiveren. Op deze manier†brengt†People CMM een geÔntegreerd systeem van HR praktijken tot stand dat welk groeit†door een toenemende overeenstemming met†de bedrijfsdoelstellingen, -prestatie, en -veranderingsbehoeften.


Tien principes van People CMM. Filosofie

 1. In volwassen organisaties, is de capaciteit van het werknemersbestand direct verwant met de bedrijfsprestatie.
 2. De capaciteit van het werknemersbestand is een concurrentie kwestie en een bron van strategisch voordeel.
 3. De capaciteit van het werknemersbestand moet in relatie tot de strategische bedrijfsdoelstellingen van de organisatie worden bepaald.
 4. Kennisintensief werk kan de focus van baanelementen naar werknemersbestandbekwaamheden verplaatsen.
 5. Capaciteiten kunnen worden gemeten en worden verbeterd op meerdere niveaus. Met inbegrip van individuen, werkgroepen, werknemersbestandbekwaamheden, en de organisatie.
 6. Een organisatie zou moeten investeren in het verbeteren van de capaciteit van die werknemersbestandbekwaamheden die voor zijn kernbekwaamheid als bedrijf kritiek zijn.
 7. Het operationele management is verantwoordelijk voor de capaciteit van het werknemersbestand.
 8. De verbetering van de capaciteit van het werknemersbestand kan als proces worden nagestreefd dat wordt samengesteld met bewezen praktijken en procedures.
 9. De organisatie is verantwoordelijk voor het bieden van verbeteringsmogelijkheden, terwijl individuen verantwoordelijk zijn daar†voordeel†uit te halen.
 10. Aangezien technologieŽn en organisatorische vormen snel evolueren, moeten organisaties hun HR praktijken voortdurend aanpassen en nieuwe bekwaamheden van hun werknemersbestand ontwikkelen.

Het People Capability Maturity Model†bestaat uit vijf volwassenheidsniveaus die opeenvolgende fundamenten tot stand brengen:

 • Voor het onophoudelijk verbeteren van individuele bekwaamheden.

 • Voor het ontwikkelen van effectieve teams.

 • Voor het motiveren van betere prestatie.

 • Voor het vormen van het werknemersbestand dat de organisatie nodig heeft om zijn toekomstige businessplannen te bereiken.

Elk volwassenheidsniveau is een duidelijk omlijnd opeenvolgend plateau dat nieuwe capaciteiten voor het ontwikkelen van het werknemersbestand van de organisatie institutionaliseert. Door het volwassenheidraamwerk te volgen, kan een organisatie vermijden om werknemersbestandpraktijken te introduceren die†zijn werknemers nog niet effectief uit kunnen voeren.


Vijf stadia van het People CMM raamwerk

 1. Initieel niveau. Typische kenmerken: Inconsistentie in het uitvoeren van praktijken, Verplaatsing van verantwoordelijkheid, Ritualistische praktijken, en een emotioneel afstandelijk werknemersbestand.

 2. Gemanaged niveau. Typische kenmerken: overbelasting van het werk, Milieu afleidingen, Onduidelijke prestatiedoelstellingen of feedback, Gebrek aan relevante kennis, of vaardigheid, Slechte communicatie, Laag moreel.

 3. Gedefinieerd niveau. Hoewel er eenvoudige HR praktijken zijn, is er inconsistentie in hoe deze praktijken over eenheden worden uitgevoerd en is er weinig synergie over de organisatie. De organisatie mist kansen om HR praktijken te standaardiseren omdat de gemeenschappelijke kennis en de vaardigheden nodig voor het uitvoeren van zijn economische activiteiten niet geÔdentificeerd zijn.

 4. Voorspelbaar Niveau. De organisatie managed†en exploiteert de capaciteit die door zijn raamwerk van personeel bekwaamheden wordt gecreŽerd. De organisatie kan nu zijn capaciteit en prestatie kwantitatief managen. De organisatie kan zijn capaciteit voor het uitvoeren van het werk voorspellen omdat het de capaciteit van zijn werknemersbestand en van de op bekwaamheidgebaseerde processen kan kwantificeren die zij voor het uitvoeren van hun taken gebruikt.

 5. Optimaliserend niveau. De volledige organisatie wordt geconcentreerd op voortdurende verbetering. Deze verbeteringen worden gemaakt op het gebied van de capaciteit van individuen en van werkgroepen, op het gebied van de prestatie van competentiegebaseerde processen, en op het gebied van HR praktijken en activiteiten. De organisatie gebruikt de bereikte resultaten van de kwantitatieve managementactiviteiten op niveau 4 voor verbeteringen op niveau 5. Volwassenheidsniveau 5 organisaties behandelen veranderingsmanagement als een gewoon bedrijfsproces dat op regelmatige basis en op een ordelijke manier moet worden uitgevoerd.


People CMM Forum
  The Real Management Challenge: Managing People
HOW TO MANAGE PEOPLE: That is the real management challenge. Human beings are so unpredictable that sometimes I agree with the church and the military. Orders are supposed to be complied with. No messing around with it.
Sometimes, trying to reac...
     
 
  People CMM (PCMM) in Government?
We have a duty - is it possible to use the PCMM in government or in SOEīs or in state enterprises? Anyone has any experience?...
     
 
  Is (P) CMM a Descriptive or a Prescriptive Method?
Many methods like CMM provide descriptive as well as prescriptive results:
- Descriptive results (only) show where one standsÖ
- Prescriptive methods additionally show how to improve and thus have a prescription in them.
By over-docume...
     
 
  Can PCMM be applied along with any Process Improvement Models?
As far I know the selection of an improvement program within the purview of necesity to the organization. Thus different organization would adopt a model relevant to their business / goals not neccessarily selecting cmm/i frameworks as their process ...
     
 

People CMM Special Interest Group


Special Interest Group

People CMM Educatie & Evenementen


Vind opleidingen, seminars en evenementen


Best Practices - People CMM Premium

Expert Tips (ENG) - People CMM Premium
 

Weaknesses of the CMM Model

- CMM does not describe HOW to create an effective software development organization.
- CMM compliance is not a guarantee that a project will be ...
Usage (application): Implementing Process Improvements
 
 
 

Process and Enterprise Maturity Model

Although most executives are aware that a redesign of business processes can lead to extraordinary improvements in cost, quality, speed, profitability...
Usage (application): Alternative to CMM, Process-Based Transformation Efforts
 
 
 

The CMMI Model

The Capability Maturity Model Integration (CMMI) is the successor of the Capability Maturity Model (CMM). A new version of CMMI v1.2 was released in A...
Usage (application): Process Improvement
 
 
 

Alternate Process Improvement Models

The IDEAL Model.
Originally, the IDEAL model was a life-cycle model for software process improvement based upon the Capability Maturity Mo...
Usage (application): Process Improvement, Continuous Improvement, Kaizen, CMM
 
 
 

Origins of CMM

In the mid 1980s, the United States Air Force funded a study at the Software Engineering Institute (SEI) of the Carnegie-Mellon University in Pittsbur...
Usage (application): Teaching Process Improvement, History
 
 

Hulpbronnen - People CMM Premium
 

Nieuws

Werknemers Cmm
     
 

Nieuws

Pcmm Werknemers
     
 

Video's

Werknemers Cmm
     
 

Video's

Pcmm Werknemers
     
 

Presentaties

Werknemers Cmm
     
 

Presentaties

Pcmm Werknemers
     
 

Meer

Werknemers Cmm
     
 

Meer

Pcmm Werknemers
     

Vergelijk met People CMM: † Capability Maturity Model  |† OPM3  |† MSP  |† Balanced Scorecardmethode |† Beyond Budgeting  |† Baldrige Erkenning (Award)  |† EFQM INK  |† Benaderingen voor Verandering  |† Kennismanagement (Collison & Parcell)  |† Organisatorisch Leren  |† Organisatorisch Geheugen  |† Kaizen  |† Intellectueel Kapitaal Waardering  |† Value Profit Chain  |† PMMM


Keer terug naar Management Discipline: Verandering & Organisatie  | Human Resources  |† Kennis & Ontastbare Zaken


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

U hier


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage | Privacy | Gebruiksvoorwaarden
Auteursrecht 2017 12manage - The Executive Fast Track. V14.1 - Laatst bijgewerkt op: 26-7-2017. Alle namen zijn tm van hun eigenaren.