Vier Strategische Types
(Raymond Miles en Charles Snow)

Kenniscentrum
Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.

22 items • 518.584 bezoeken


Samenvatting

Wat zijn de Vier Strategische Types? Beschrijving

In hun boek uit 1978: "Organization Strategy, Structure, and Process" beweren†Raymond Miles en Charles Snow dat verschillende bedrijfsstrategieŽn voortkomen uit†de manier waarop bedrijven besluiten om†drie fundamentele problemen aan te pakken:

 • Het ondernemers probleem. Hoe een bedrijf zijn marktaandeel zou moeten managen.
 • Het technische probleem. Hoe een bedrijf zijn oplossing voor het ondernemersprobleem zou moeten implementeren.
 • Het administratief probleem. Hoe een bedrijf zichzelf zou moeten structureren om de implementatie van de oplossingen voor de eerste twee problemen te managen.

Hierop gebaseerd, classificeren zij bedrijven in Vier Strategische Types:

 1. Verdediger. Een volwassen type bedrijf in een volgroeide industrie die zijn marktpositie tracht te beschermen door efficiŽnte productie, sterke controlemechanismen, continuÔteit, en betrouwbaarheid.
  • Ondernemers probleem: hoe een stabiel aandeel in de markt te handhaven? Vandaar dat zij het beste functioneren in stabiele omgevingen, dat zij streven naar†kostenleiderschap, dat zij zich specialiseren in bijzondere gebieden en dat zij gevestigde en gestandaardiseerde technische processen gebruiken†om lage kosten te handhaven.
  • Administratief probleem: hoe de efficiency te waarborgen? Centralisatie, Verticale Integratie, formele procedures, en discrete functies.
  • Omgeving: omdat hun omgevingen langzaam veranderen, kunnen Verdedigers vertrouwen op†lange termijn planning.
 2. Prospector. Een type bedrijf dat tracht om nieuwe kansen te exploiteren, nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen, en nieuwe markten te creŽren. Typisch liggen zijn kernvaardigheden in marketing en R&D en het zal neigen om een brede†reeks van technologieŽn en producttypes te hebben.
  • Ondernemers probleem: hoe nieuwe product- en marktmogelijkheden te bepalen en te exploiteren? Prospectors hebben brede product- of serviceslijnen en promoten vaak creativiteit boven efficiency. Zij geven voorrang aan nieuw product- en de servicesontwikkeling en innovatie om aan nieuwe en veranderende klantenbehoeften en -eisen te voldoen en om nieuwe eisen te creŽren.
  • Administratief probleem: hoe de†diverse economische activiteiten te coŲrdineren en innovatie te bevorderen? Decentralisatie, tewerkstellen van generalisten (niet specialisten), heeft weinig niveaus van management, moedigt samenwerking tussen verschillende afdelingen en eenheden aan.
  • Omgeving: Prospectors bloeien in veranderende marktomgevingen die een element van onvoorspelbaarheid hebben, en slagen door constant de markt te onderzoeken op zoek naar nieuwe kansen.
 3. Analyseerder. Een type bedrijf dat bovenmatige risico's vermijdt maar uitblinkt in de levering van nieuwe producten en/of diensten. Typisch concentreert deze zich op een beperkte reeks van producten en technologieŽn en tracht om andere bedrijven op basis van kwaliteitsverhoging te overtreffen.
  • Ondernemers probleem: hoe aandelen in bestaande markten te behouden en hoe nieuwe markten en productkansen te vinden en te exploiteren? Moet de efficiency van de gevestigde†producten of diensten handhaven, terwijl deze ook flexibel blijft om nieuwe economische activiteiten na te streven. Tracht technische efficiency te bereiken om lage kosten te handhaven, maar benadrukt ook nieuwe product- en dienstenontwikkeling om concurrerend te blijven wanneer de markt verandert.
  • Administratief probleem: hoe†beide aspecten te managen? Cultiveer samenwerking tussen verschillende afdelingen en eenheden. Analyseerder organisaties†worden gekenmerkt door balans -evenwicht tussen verdediger en prospectororganisaties.
 4. Reactor. Een type bedrijf dat weinig controle over zijn externe omgeving heeft, die de bekwaamheid mist om zich aan te passen aan de externe concurrentie en effectieve interne controlemechanismen mist. Zij hebben geen systematische strategie, ontwerp, of structuur.

Geen enkele strategische oriŽntatie is de beste. Miles en Snow beweren dat wat het succes van een bedrijf uiteindelijk bepaalt niet een bepaalde strategische oriŽntatie is, maar eenvoudig het tot stand brengen en†handhaven van een systematische strategie die rekening houdt met de omgeving, de technologie, en de structuur van een bedrijf.
 

Boek: Raymond Miles and Charles Snow - Organization Strategy, Structure, and Process


Special Interest Group

4 Strategische Types - Miles en Snow Special Interest Group.Special Interest Group (9 leden)

Forum

Forumdiscussies over de 4 Strategische Types - Miles en Snow. Hieronder kunt u een vraag stellen over dit onderwerp, uw ervaringen delen, een nieuwe ontwikkeling melden, of iets toelichten.


Begin een nieuw onderwerp over 4 Strategische Types - Miles en Snow

 

🔥 NIEUW Organisatieaanpassing: Welke van de twee is het sterkst: Management of Omgeving?
Sturen managers werkelijk hun organisaties door middel van strategische keuzes, of zijn de invloeden van de externe omgeving zo sterk dat organisaties in feite wel moeten veranderen zoals dat wordt ge...
4
 
Current Relevance of Defender Strategic Type
How relevant is the defender styrategic type in todayís dynamic environment where the markets are changing so fast?...
8
 
1 reacties
Four Strategic Types: Recent Developments?
This concept is clear. However, the book refered to was published in 1978, by Miles & Snow. Has there been any recent publications on the same concept?...
7
 
1 reacties
Benefits of Being a Defender
What are the advantages of the strategies of a defender versus those of a prospector?...
6
 
3 reacties
Organizational Adaption
Are managers really steering their organizations by making strategic choices, or are the environmental influences so strong that organizations basically have to change as indicated by the environmenta...
5
 
2 reacties

Best Practices

De best beoordeelde onderwerpen over de 4 Strategische Types - Miles en Snow. Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn en praktische suggesties.


Expert Tips

Geavanceerde inzichten over de 4 Strategic Types (Engels). Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


The Next Step

After choosing your Strategic Type
Once you decided what is your strategic type, the most effective strategic plans are those that are simple, completed wi...
Informatiebronnen

Diverse informatiebronnen betreffende de 4 Strategische Types - Miles en Snow. Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.


Revisiting the Miles and Snow Strategic Framework

Strategic types; constrained classification; SBU strategic capabilities; environmental uncertainty; SBU performance
The Miles and Snow strategic type framework is re-examined with respect to interrelationships with several theoretically...

Researchlinks

Springen naar verdere onderzoeksbronnen met betrekking tot de 4 Strategische Types - Miles en Snow.


Nieuws

Nieuws

Video's

Video's

Presentaties

Presentaties

 
Boeken

Boeken

Academisch

Academisch

Meer

Meer


Vergelijk met het Vier Strategische Types: Competitive Advantage (Concurrentievoordeel)  |† Waardedisciplines (Waardeproposities)  |† Kerncompetenties  |† Regel van Drie  |† Delta Model  |† BCG Matrix  |† Distinctieve Eigenschappen  |† Ervaringskromme  |† 12 Principes van de Netwerkeconomie  |† Blue Ocean Strategie


Keer terug naar Management Discipline: Verandering & Organisatie  |† Strategie & Innovatie


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group

Weet u veel af van de 4 Strategische Types - Miles en Snow? Word onze SIG-leider en verwerf wereldwijde erkenning als expert.Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2023 12manage - The Executive Fast Track. V16.1 - Laatst bijgewerkt op: 30-3-2023. Alle namen ô van hun eigenaren.