logo

Värdestyrning

Kunskapscenter

Sammanfattning, forum, bästa praxis, experttips och informationskällor.

17 itens • 240.124 visitas

EnglishEnglishArabicChineseDutchFrenchGermanItalianJapaneseKoreanPortugueseRussianSpanish

Sammanfattning

Vad är värdestyrning? Beskrivning

Värdestyrning (VS) används som en synonym i (en av de tre delar av) Värdebaserad Styrning (Value Based Management).


Det är också en undertitel på en genombrottsbok kring Value Based Management ”The Value Imperative” av James M. McTaggart ('94):


Värdeimperativet

Medans man tar sig bortom strategierna som chefer har satt igång för att skapa aktieägarevärde - så är det nu en standard för ett företagsresultat - ledningsexperter James McTaggart, Peter Kontes och Michael Mankins avslöjade deras kraftfulla nya ramverk för en systematisk daglig ledningen av aktieägarevärdet. Författarna attackerar direkt de grundliga svagheterna i nuvarande ledningars genomföranden, nämligen, det fotfäste som budgeterandet har över strategisk planering och bristen på fantasi i ledningens planer som förhindrar verkliga förändringar och får konsekvenser. De tillhandahåller ett systematiskt tillvägagångssätt för Värdebaserad Företagsledning ”Value Based Management” som eliminerar dessa svagheter. De erbjuder beprövade strategier för att leda stora komplexa företag för ett ge aktieägare ett  genomgåendeöverlägset resultat.
 

Börjar med principen att ”betalningsflöden driver värde,” McTaggart, Kontes och Mankins visa på hur man skapar ett enkelt reglerande mål som kommert att möjliggöra för chefer att ta beslut för att möjliggöra till att öka på företagets konkurrenskraft, organisatorisk och finansiell styrka. Bygger på målet om att maximera aktieägarevärdet, de skissar på det värdebaserade företagsledningsramverket som direkt kopplas till företagets strategier och organisation till dess värde på kapitalmarknaderna. Genom att använda verkliga exempel, beskriver de hur man utvecklar företags- och koncernstrategier som väsentligen förbättrar konkurrensläget- och förhöjer marknadvärdet oftast inom endast två till fem år. Och som oftast saknar stora företag de interna processer som är nödvändiga för att styra mot värde på en i längden hållbar grund, författarna visar cheferna hur man bygger de fem nyckelprocesser som är de institutionaliserande värdedrivande faktorerna: styrning, strategisk planering, resurstilldelning, prestationsledning och högsta ledningens kompensation. Att styra dessa kapaciteter är grundläggande för ett bestående fast skapande av aktieägarevärde över tiden.


Kulturförändring

Förutom detta, termen Värdestyrning är också använd för att beskriva ett nytt perspektiv på Value Based Management som betonar företagets kulturförändringsaspekter och fokuserar på att översätta ansträngningarna till en oförminskad lönsamhet och ge en positiv rörelse på aktien.


Bok: James Mc Taggart e.o. - The Value Imperative - Managing for Superior Shareholder Returns


Särskild Intressegrupp SIG

Värdestyrning Särskild Intressegrupp SIG.


Särskild Intressegrupp SIG
Särskild Intressegrupp SIG (2 medlemmar)

Forum

Forumdiskussioner om Värdestyrning. Nedan kan du ställa en fråga om det här ämnet, dela dina erfarenheter, rapportera en ny utveckling eller förklara något.


ämne Does Managing for Value Cripple Social Responsibilty of Business?
By only maximizing shareholder value, management is crippling the social values and responsibility of business....
Betyg0
 

Starta ett nytt ämne

Starta ett nytt ämne om Värdestyrning

Best Practices

De bästa, högst rankade ämnena om Värdestyrning. Här hittar du de mest värdefulla idéerna och praktiska förslagen.


Experttips

Avancerad insikt om Managing for Value (Engelsk). Här hittar du professionella råd från experter.


Informationskällor

Olika informationskällor om Värdestyrning. Här hittar du powerpoints, videor, nyheter etc. som du kan använda i dina egna föreläsningar och workshops.


Artikel

4 Disciplines of Value Growth

Managing for Value
Article by Ron Langford and Richard Steele of Marakon: The four Disciplines of Superior Value Growth....

Forskningslänkar

Hoppa till ytterligare forskningsresurser angående angående Värdestyrning.


NWS

Nyheter

VID

Videor

PRS

Presentationer

 
BKS

Böcker

ACA

Akademisk

WIK

Mer


Jämför Värdestyrning med: Ekonomiskt Mervärde (EVA)  |  Marknadsmervärde, Marknadsvärdering  |  Värdebaserad Styrning  |  Beyond Budgetingmetoden Fraser  |  Value Engineering Miles


Retur till Management Start: Organisation och Förändring  |  Beslutsfattande och Värdering  |  Etik och Ansvar  |  Ekonomi och Investera  |  HRM och Personalfrågor  |  Ledarskap  |  Strategi & Innovation


Mer Management Metoder, Modeller och Teori

Särskild Intressegrupp SIG

Särskild Intressegrupp SIG

Vet du mycket om Värdestyrning? Bli vår SIG-ledare och få världsomspännande erkännande som expert.Om 12manage | Reklam | Länk till oss / Citera oss | Sekretess | Förslagen | Användningsvillkor
© 2023 12manage - The Executive Fast Track. V16.3 - Senast uppdaterad: 27-9-2023. Alla namn ™ av deras ägare.
12manage is looking for BA/MBA students. More info.