Waardemanagement

Kenniscentrum


Hoe een bedrijf te organiseren voor het maximaliseren van waarde. Het benadrukken van Cultuurverandering. Verklaring van Waardemanagement.


Wat is Waardemanagement? Beschrijving

Waardemanagement (MfV) wordt gebruikt als synoniem van (ťťn van de drie componenten van) Value Based Management (Waardesturing).


Het is ook de ondertitel van een baanbrekend boek over Value Based Management (Waardesturing) ĄThe Value Imperativeď door James M. McTaggart ('94):


De Waardeverplichting

Verder gaand dan de strategiŽn die managers hebben gebruikt om aandeelhouderswaarde te creŽren - nu de norm voor bedrijfsprestatie - openbaarden managementdeskundigen James McTaggart, Peter Kontes, en Michael Mankins een krachtig nieuw raamwerk voor het systematische, dagelijkse management van aandeelhouderswaarde. De auteurs vallen frontaal de fundamentele zwakheden in de huidige organisatie en management praktijken aan, namelijk, de sterke positie welke budgettering heeft boven strategische planning en het gebrek aan verbeelding in managementplannen heeft dat echte veranderingen en gevolgen verhindert. Zij bieden een systematisch aanpak voor "Value Based Management (Waardesturing)" welke deze zwakheden elimineert. Zij bieden bewezen strategieŽn om grote, complexe bedrijven te managen om consistent superieure resultaten voor aandeelhouders te veroorzaken.
 

Beginnend met het principe dat "kasstromen waarde stuwen," tonen McTaggart, Kontes, en Mankins hoe ťťn enkele regerende doelstelling kan worden gecreŽerd die managers in staat zal stellen om de beslissingen die het meest waarschijnlijk de concurrerende, organisatorische, en financiŽle sterkte van het bedrijf zullen verhogen. Voortbouwend op de doelstelling om aandeelhouderswaarde te maximaliseren, schetsen zij een methode van waardesturing welke op een directe manier de strategieŽn en de organisatie van een bedrijf aan zijn waarde in de kapitaalmarkten verbindt. Echte voorbeelden gebruikend, beschrijven zij hoe corporate strategieŽn ontwikkeld moeten worden die wezenlijk de concurrerende positie en de marktwaarde verbeteren, vaak binnen slechts twee tot vijf jaar. En aangezien de meeste grote bedrijven de interne processen niet hebben die noodzakelijk zijn om op een aanhoudende basis waarde te managen, tonen de auteurs managers hoe zij de vijf belangrijkste processen moeten bouwen die institutionele waardedrijvende factoren zijn: governance (bestuur), strategische planning, middeltoewijzing, prestatiemanagement, en topmanagementcompensatie. Het beheersen van deze capaciteiten is fundamenteel voor aanhoudende, consistente creatie van aandeelhouderswaarde in de loop van de tijd.


De Verandering van de cultuur

Naast dit, wordt de termijn Waardemanagement (MfV) ook gebruikt om een nieuw perspectief op Value Based Management (Waardesturing) te beschrijven dat, dat de veranderingsaspecten benadrukt van de bedrijfscultuur en zich bij het vertalen van inspanningen voor aanhoudend winstgevendheid en positieve aandelenkoersbeweging concentreert.


Boek: James Mc Taggart e.o. - The Value Imperative - Managing for Superior Shareholder Returns -


Special Interest Group - Waardemanagement


Special Interest Group (2 leden)


Forum - Waardemanagement  

Hier vindt u interessante en leerzame discussies.


  Does Managing for Value Cripple Social Responsibilty of Business?
By only maximizing shareholder value, management is cripplin...
 
 
 
 

Best Practices - Waardemanagement

Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn.Expert Tips (ENG) - Managing for Value

Hier vindt u hoogwaardige adviezen van experts.Hulpbronnen - Waardemanagement

Hier vindt u powerpoint-presentaties, micro-leervideo's en verdere informatiebronnen.


 

Nieuws over Managen Waarde


     
 

Nieuws over Waardesturing Management


     
 

Video's over Managen Waarde


     
 

Video's over Waardesturing Management


     
 

Presentaties over Managen Waarde


     
 

Presentaties over Waardesturing Management


     
 

Meer over Managen Waarde


     
 

Meer over Waardesturing Management


     

Vergelijk met: Economic Value Added  |† Market Value Added  |† Value Based Management (Waardesturing)  |† Beyond Budgeting  |† Value Engineering (Waardetechniek)


Keer terug naar Management Discipline: Verandering & Organisatie  |† Besluitvorming & Waardering  |† Ethiek & Verantwoordelijkheid  |† FinanciŽn & Investeren  |† Human Resources  |† Leiderschap  |† Strategie


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

U hier? Meld u gratis aan


 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2019 12manage - The Executive Fast Track. V15.1 - Laatst bijgewerkt op: 23-7-2019. Alle namen ô van hun eigenaren.