Pyramide van Maslow
(Maslow)

Kenniscentrum

Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.


Biografie van Abraham Maslow

Het Pyramide van Maslow van Abraham Maslow Abraham Maslow wordt geboren op 1 April 1908 in Brooklyn, New York. Hij is de eerste van zeven kinderen. Zijn ouders zijn zelf slecht opgeleide Joodse immigranten uit Rusland. Zijn ouders hopen het beste voor hun kinderen in de nieuwe wereld en stimuleren hem hard tot academisch succes. Zoals te verwachten, wordt hij zeer eenzaam als jongen, en vindt zijn toevluchtsoord in boeken.

Om zijn ouders tevreden te stellen, studeert hij eerst rechten aan de City College of New York (CCNY). Hij trouwt met Bertha Goodman, zijn eerste achternicht, tegen zijn wensen van zijn ouders in. Abe en Bertha krijgen twee dochters.

Abraham Maslow en Bertha verhuizen naar Wisconsin zodat hij de Universiteit van Wisconsin kan bijwonen. Hier, raakt hij geïnteresseerd in psychologie, en zijn schoolwerk begint dramatisch te verbeteren. Hij werkt met Harry Harlow. Harlow is beroemd om zijn experimenten met baby resusapen en hechtingsgedrag.

Abraham Maslow ontvangt zijn BA in 1930, zijn MA in 1931, en zijn PhD in 1934, allen in psychologie, allen van de Universiteit van Wisconsin. Een jaar na zijn afstuderen, verhuist hij terug naar New York om te werken met E.L. Thorndike aan de Columbia Universiteit, waar Maslow geïnteresseerd raakt in onderzoek naar menselijke sexualiteit.

Hij begint voltijds te onderwijzen aan de Universiteit van Brooklyn. Tijdens deze periode van zijn leven, komt hij in contact met de vele Europese intellectuelen die naar de V.S. en naar in het bijzonder Brooklyn immigreren. Mensen zoals Adler, Fromm, Horney, evenals verscheidene Gestalt psychologen en Freudiaanse psychologen.

In 1951, is Abraham Maslow voor 10 jaar voorzitter van de psychologieafdeling in Brandeis, waar hij Kurt Goldstein ontmoet. Goldstein laat hem kennis maken met het idee van zelfrealisatie en Maslow begint met zijn eigen theoretisch werk. Het is ook hier dat hij met zijn kruistocht voor een humanistische psychologie begint, die uiteindelijk belangrijker was voor hem dan zijn eigen theoretiseren. Hij brengt de laatste jaren van zijn leven in semipensionering in Californië door. Op 8 Juni 1970, sterft hij aan een hartaanval na jaren van slechte gezondheid.


Het Pyramide van Maslow model van Abraham Maslow


Pyramide van Maslow Pyramide van Maslow - Fysiologische behoeften

Dit zijn de echte basisbehoeften zoals lucht, water, voedsel, slaap, seks, enz. Wanneer deze niet worden tevredengesteld kunnen wij ziekte, irritatie, pijn, ongemak, enz. voelen. Deze gevoelens motiveren ons om hen zo spoedig mogelijk te verlichten om homeostase te bereiken. Zodra zij worden verlicht, kunnen wij aan andere dingen denken.


Pyramide van Maslow - Behoeften aan veiligheid

Deze behandelen het bereiken van stabiliteit en van consistentie in een chaotische wereld. Deze behoeften zijn voornamelijk psychisch van aard. Wij hebben de veiligheid van een huis en een familie nodig. Maar als een familie disfunctioneel is door bijvoorbeeld een misbruikende echtgenoot, kan de vrouw niet naar het volgende niveau gaan. Omdat zij constant bezorgd is voor haar veiligheid. Liefde en het ergens bij horen moeten wachten tot zij niet meer angstig is. Velen in onze maatschappij schreeuwen om orde en gezag omdat zij zich niet genoeg veilig voelen om een ommetje te maken in hun buurt.


Pyramide van Maslow - De behoeften van Liefde en van ergens bij horen

Deze zijn de volgende op de ladder. Mensen hebben een wens om tot groepen te behoren: clubs, werkgroepen, godsdienstige groeperingen, familie, bendes, enz. Wij willen ons geliefd voelen door anderen (niet-seksueel); door anderen worden geaccepteerd. Kunstenmakers waarderen applaus. Wij hebben behoefte aan anderen die ons nodig hebben. Vergelijk: Hawthorne Effect


Pyramide van Maslow - Behoeften aan zelfrespect

Er zijn twee soorten behoeften aan achting. De eerste is het zelfrespect dat het resultaat is van de bekwaamheid of beheersing van een taak. Ten tweede, is er de aandacht en de erkenning die van anderen komt. Dit is gelijksoortig aan het ergens bij horen niveau, echter, het willen bewonderd worden is verwant met de behoefte aan macht.


Pyramide van Maslow - De behoefte tot zelfrealisatie

Dit is „de wens om meer en meer te worden wat men is, om alles te worden wat men kan worden.“ De mensen die alles hebben kunnen hun potentieel maximaliseren. Zij kunnen naar kennis, vrede, esthetische ervaringen, zelfvervulling, eenheid met God, enz. streven.
 

Het Pyramide van Maslow model van Maslow werd ontwikkeld tussen 1943-1954, en werd voor het eerst breed gepubliceerd in Motivation and Personality in 1954. Op dat ogenblik bestond het Pyramide van Maslow model uit vijf behoeften. Het populairste boek van Maslow is Toward a Psychology of Being (1968), waarin meer lagen werden toegevoegd.


Beperkingen van het Pyramide van Maslow model. Nadelen

Er moet voor worden opgepast zich niet te rigide aan deze hiërarchie te houden:

  • In werkelijkheid, werken de mensen zich niet per sé één voor één door deze niveaus. Zij zijn veel minder gestructureerd wat betreft de manier waarop zij hun behoeften bevredigen. (Graves)
  • Verschillende mensen met verschillende culturele achtergronden en in verschillende situaties kunnen verschillende hiërarchieën van behoefte hebben. (Hofstede, Early)
  • Andere onderzoekers beweren dat andere behoeften significant of zelfs significanter zijn. Zie McClelland, die behoeften identificeerde tot resultaten bereiken, affiliatie en macht.
  • In 1968, heeft Maslow zelf extra lagen toegevoegd in zijn boek: „Toward a Psychology of Being“.

Ondanks het bovengenoemde, blijft de originele vijf-laagse-versie nog altijd voor de meeste mensen de originele Hierarchy of Needs (Pyramide van Maslow).


Boek: Abraham Maslow - Toward a Psychology of Being -


Piramide van Maslow Special Interest Group


Special Interest Group (28 leden)

Forum over Piramide van Maslow  

De meest recente onderwerpen over: Piramide van Maslow.


🔥 NIEUW Uit eten / bar bezoeken
Onder welke laag valt het bezoeken van een bar of het dineren buiten de deur? Is dit een combinatie van laag 1 (eten en (...)
4
2 reacties
 
Macht niet in Pyramide van Maslow?
De honger naar Macht wordt niet genoemd terwijl de meeste mensen juist dat willen hebben. Macht en rijkdom, dat zijn voo (...)
2
2 reacties
 
Merken Indelen volgens Maslow?
Kunnen merken bijvoorbeeld Nike of Becel ook in de verschillende schakels van Maslow ingedeeld worden? (...)
-1
1 reacties
 
What is a Successful Manager?
When can a person reasonably be considered a successful manager? From the company's point of view, it is a matter of pe (...)
16
18 reacties
 
What is the PRACTICAL Value of Maslow's Need Hierarchy for an ORGANIZATION?
What is the practical value of Maslow's Need Hierarchy in getting things done in the work place? Can you give a practica (...)
13
4 reacties
 
Fundamental Flaw In Maslow's Pyramid
As convincing as Maslow looks at first sight, there is a fundamental error in Maslow's Hierarchy of Needs. His pyramid i (...)
2
0 reacties
 
Best Practices over Piramide van Maslow

Hier vindt u de meest waardevolle ideeën en praktische suggesties.


🥇 How to Apply the Maslow Hierarchy of Needs to a Business
Clearly, an individual at the self-esteem and self-actualization levels would be a preferred employee. The problem stem (...)
50
2 reacties

 
🥈 Which Level of Need?
Let's call him Harry, he is very assertive. He will work for money and can change jobs for more money. Harry is hardwork (...)
49
2 reacties

 
🥉 Self-fulfilment Prophecy
In my organization, I have found that the perception of people is a self-fulfilling prophecy. Most of them are around th (...)
48
0 reacties

 
Marketing Interpretation of Hierarchy of Needs
Maslow's needs hierarchy can be re-interpreted in consumer needs / value terms to read from bottom to top: Functional, E (...)
41
1 reacties

 
Maslow's Model Related with Marketing
Maslow has really provided a basic model for which every individual is striving hard to achieve. The bottom ladder of th (...)
18
0 reacties

 
Is Self Actualization Equal to Nirvana?
Sometimes ago I attended a talk on Maslow's Hierarchy of Needs and the speaker stressed that the level of self-actualiza (...)
14
3 reacties

 
Maslow and Buyer Behaviour
How does Maslows Theory influences Buyer Behaviour? (...)
14
1 reacties

 
Maslow and Interests Outside of Work
I would assume that managers want (prefer) people to be motivated at the self esteem and self actualization levels. If s (...)
14
0 reacties

 
List of Criticisms on Maslow's Pyramid of Needs
Besides the criticisms already mentioned in the summary: 1. In reality, people don't necessarily go through these level (...)
8
0 reacties

 
Is Maslow's Hierarchy of Needs Still Valid Today?
Yes, Maslow's need hierarchy is still valid today and even handy and practicable. Most humans have the same basic concep (...)
8
6 reacties

 
Does Anyone Know That Maslow Reviewed Self-Actualization?
While Maslow originally meant self-actualization as a peak of personal needs, in fact before he died Maslow stated that (...)
7
0 reacties

 
Limitations to Maslow's Hierarchy of Needs
One of the limitations to Maslow's Hierarchy of Needs is that it does not take into account the unsatisfied needs. In a (...)
6
2 reacties

 
Hierarchy of Needs during Recession
During a recession, does the hierarchy of needs or preferences change? (...)
4
0 reacties

 
Expert Tips over Hierarchy of Needs (Engels)

Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Drivers and Levers of Employees

Improving Employee Motivation (...)
   
 
 
 

Differences Between Maslow's Hierarchy and Alderfer's ERG Theory

Understanding Human Needs, Teaching (...)
   
 
 
 

Promotion-focused versus Prevention-focused Employees

Employee Needs and Motivation (...)
   
 
 
 

Alternate Classifications of Human Needs (Employees, Consumers)

Motivation, Marketing, Human Needs (...)
   
 
 
 

Family-Work Conflicts (FWC) and Daily Job Performance

Family-work conflicts, Coaching, Mentoring, Job Performance (...)
   
 
 
 

Differences in Organizational Commitment Between Paid Workers and Volunteers

Organizational Commitment, Employee Motivation, Non-profit Organizations (...)
   
 
 
 

Internal and External Motivators

2 Types of Motivators.... (...)
   
 
 
 
Informatiebronnen over Piramide van Maslow

Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.Vergelijk met: Behoeftentheorie (Theory of Needs)  |  Spiral Dynamics  |  Ashridge Missiemodel  |  Motivatie-Hygiëne Theorie  |  Theorie X Theorie Y  |  Hawthorne Effect  |  ERG Theorie  |  Verwachtingstheorie  |  Klanttevredenheidsmodel Kano  |  Emotionele Intelligentie  |  Culturele Intelligentie  |  Culturele Dimensies  |  Coachen  |  Mentoring


Keer terug naar Management Discipline: Communicatie & Vaardigheden  |  Besluitvorming & Waardering  |  Ethiek & Verantwoordelijkheid  |  Human Resources  |  Kennis & Ontastbare Zaken  |  Leiderschap  |  Marketing  |  Strategie


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

Bent u een expert in Piramide van Maslow? Meld u gratis aan

Link naar dit kenniscentrum

Kopieer deze code naar uw website:

 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2020 12manage - The Executive Fast Track. V15.6 - Laatst bijgewerkt op: 26-9-2020. Alle namen ™ van hun eigenaren.