Teammanagementprofiel | Teamprofiel
(Margerison, McCann)

Kenniscentrum
Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.

34 items • 422.826 bezoeken


Samenvatting

Wat is het Teammanagementprofiel? Beschrijving

Terwijl de traditionele eenheid van beoordeling in een organisatie het individu is, komt de†focus meer en meer te liggen op het team om dingen gedaan te krijgen. Het Teammanagementprofiel, -Wiel en -Index (ô) van Dr. Charles J. Margerison en Dr. Dick J. McCann vormt een bijzonder nuttige methode om werkvoorkeuren in een teamcontext te beoordelen, en kan ook worden gebruikt voor het beoordelen van individuele en organisatorische voorkeuren.


De Teammanagementprofiel vragenlijst†is een "uit 64 vragen bestaand, normatief en†geforceerde-keuze instrument, dat werkvoorkeuren langs vier sleutelfactoren van relaties, informatie, besluiten en organisatie meet. De scores op deze concepten worden vervolgens in kaart gebracht op het Management Team Wiel, hetgeen resulteert in een voornaamste rolvoorkeur en twee gerelateerde rollen".


Volgens het Types vanWerk Model van Margerison en McCann kunnen over het algemeen 9 essentiŽle teamactiviteiten worden onderscheiden:

 1. Adviseren. Het verzamelen van en het melden van informatie.
 2. Innoveren. Het creŽren en het experimenteren met ideeŽn.
 3. Promoten. Het onderzoeken van en het presenteren van kansen.
 4. Ontwikkelen. Het beoordelen en testen van de toepasselijkheid van nieuwe aanpakken.
 5. Organiseren. Het tot stand brengen en implementeren van manieren om†"dingen te laten werken" .
 6. Produceren. Het afronden van dingen†en het leveren van output.
 7. Inspecteren. Het controleren en veiligstellen†van de werking van†systemen.
 8. Handhaven. Het behouden†en het beschermen van standaarden en†processen.
 9. Verbinden. Het coŲrdineren en integreren van het werk van anderen.

Omgevingen waarin†verschillende manieren van denken worden aangemoedigd worden verondersteld om bevorderlijk te zijn voor innovatie en het vinden van betere oplossingen.


Werkvoorkeuren worden gemeten op vier belangrijke manieren. Ten eerste, voorkeuren voor†extrovert en introvert†werk. Ten tweede, het evenwicht tussen praktisch en creatief werk. Daarna, de invloed van analyse en overtuigingen in besluiten. Ten vierde, de mate waaraan u op een gestructureerde of op†een flexibele manier wilt werken. Deze gecombineerde factoren hebben een krachtige invloed op baankeuze, werk tevredenheid, motivatie, teamwork, leren en ontwikkeling, en carriŤrebewegingen.
 

Team Management Wiel - Margerision Dit biedt 8 teamrol voorkeuren die mensen in het Team Management Wiel kunnen uitvoeren (fig.):

 1. Verslaggever / Adviseur. Ondersteuner, helper, tolerant; een verzamelaar van informatie; hij houdt er niet van om opgejaagd te worden; goed geÔnformeerd; flexibel.
 2. Schepper / Innoveerder. Fantasierijk; naar de toekomst gericht; geniet van ingewikkeldheid; creatief; houdt van onderzoekswerk.
 3. Ontdekkingsreiziger / Promotor. Overtuigt, "verkoper"; houdt van gevarieerd, opwindend, stimulerend†werk; gemakkelijk verveeld; invloedrijk en gezellig.
 4. Evalueerder / Ontwikkelaar. Analytisch en objectief; ontwikkelaar van ideeŽn; geniet van prototyping†of projectwerk; experimenteerder.
 5. Aanjager / Organisator. Organiseert en voert in; beslist snel; resultaat-georiŽnteerd; zet systemen op; analytisch.
 6. Besluiter / Producent. Praktisch; productie-georiŽnteerd; houdt van planningen en plannen; trots op het reproduceren van goederen en diensten; houdt van doeltreffendheid en efficiency.
 7. Controleur / Inspecteur. Sterk in controle; detail-georiŽnteerd; weinig behoefte aan mensencontact; een inspecteur van normen en procedures.
 8. Handhaver / Onderhouder. Conservatief, loyaal, ondersteunend; persoonlijke waarden zijn belangrijk; sterk gevoel van goed en fout; werkmotivatie is gebaseerd op†het doel.

De Verbindende Rol wordt gedeeld door alle teamleden. De werkvoorkeur geeft de†psychologie van de emoties en de wensen weer die u en anderen naar de†baan brengen. Waar er een lage overeenstemming, of†een mismatch†bestaat, neigen mensen ertoe om de baan aan te passen aan hun voorkeur, of een andere baan te zoeken.
 

Oorsprong van het Teammanagementprofiel. Geschiedenis

De studie van groepsdynamica begon na het einde van de Tweede Wereldoorlog. De termen teams en teamwork, hoewel gebruikelijk in de sport, werden niet algemeen gebruikt†binnen organisaties tot de jaren '70. Werkpreferentie†heeft links naar de theorie van Carl Jung over Individualisering en Peter Drucker over het ontwikkelen van persoonlijke sterke punten in de werkcontext. Het is het alternatief van†Type Theorie, waar beoordelingen geneigd zijn om†mensen te stereotyperen. Werkvoorkeuren reflecteren keuzen die mensen maken, eerder dan hen te†stereotyperen.


Berekening van het Teammanagementprofiel. Formule

Gemeten door middel van de†Team Management Vragenlijst, biedt een set van 64 vragen een persoonlijk profiel van 5.000 woorden.


Gebruik van het Teammanagementprofiel. Toepassingen

Is gebruikt door meer dan 1.000 organisaties in meer dan 100 landen voor:

 • Verbetering van teamwork.
 • Projectbemanning en -management. De toewijzing van werk.
 • Basis voor voortdurende professionele / individuele ontwikkeling.
 • Basis voor leiderschap en talentenmanagement. Counseling.
 • Cross-functionele teamwork communicatie.
 • Rekrutering en selectie, carriŤre-ontwikkeling en promotie.

Stappen in de beoordeling van van uw individuele†Profiel. Proces

 1. Zelfbeoordeling via de voltooiing van de†Team Management Vragenlijst.
 2. Ontvangst van de persoonlijke Werkvoorkeur Profiel†Terugkoppeling (feedback).
 3. Lezing en discussie over toepassingen voor het†werk.
 4. Actie op de overeengekomen kwesties.
 5. Evaluatie van de resultaten en leren in de praktijk.
 6. Het delen van bovengenoemde met collega's en cliŽnten om de prestatie te verbeteren.

Sterke punten van het Teammanagementprofiel. Voordelen

 • Bijzonder nuttig om projectteams samen te stellen en te managen.
 • Sterke punten van mensen worden benut†in teams.
 • Terwijl individuen zouden moeten worden aangemoedigd om in gebieden te werken die passen bij†hun voorkeur, is het de verantwoordelijkheid van het team als geheel om ervoor te zorgen dat alle soorten van†werk behandeld worden.
 • Het begrijpen van†werkvoorkeuren, zowel uw eigen als die van andere mensen, is essentieel om met succes relaties met collega's en cliŽnten te managen, en de†persoonlijke prestatie te verbeteren.
 • Wat wij prefereren neigen wij ook te doen, en wat wij doen is†waar wij goed in neigen te zijn.
 • De focus ligt op de persoonlijkheid in het werk, niet zozeer op†de persoonlijkheid / het leven in het algemeen.

Beperkingen van het Teammanagementprofiel. Nadelen

 • De focus ligt op de persoonlijkheid in het werk, niet zozeer op†de persoonlijkheid / het leven in het algemeen.
 • De focus ligt op†het werken in teams, minder op individuele scores of organisatorische scores.
 • De dynamiek van een groep zijn de constant veranderende relaties en invloeden die voorkomen tussen de mensen binnen die groep. Wegens het veranderen
  van de teamsamenstelling en wegens  veranderende doelstellingen is de dynamica van een team zelden lang stabiel.
 • Een conflict kan†het resultaat zijn van diverse persoonlijkheden binnen een groep, maar een team†dat diversiteit omarmt†zal het conflict en het meningsverschil ten voordele†gebruiken.
 • De methode is gebaseerd op†zelfbeoordeling. Niet iedereen is in staat om juist te†oordelen, en is bereid om eerlijk te zijn.

Veronderstellingen van het Teammanagementprofiel. Voorwaarden

 • Werkvoorkeuren†zijn belangrijk voor mensen.
 • Mensen neigen om te doen wat zij prefereren.
 • Mensen presteren beter op die gebieden die passen bij hun werkvoorkeur.
 • Mensen doen hun best om te waarborgen dat zij tevreden zijn in hun banen†(of zij zullen ergens anders heengaan).

Boek: C.J. Margerison and D.J. McCann - Team Management

Boek: C.J. Margerison - Team Leadership


Special Interest Group

Teammanagementprofiel | Teamprofiel Special Interest Group.Special Interest Group (7 leden)

Forum

Forumdiscussies over het Teammanagementprofiel | Teamprofiel. Hieronder kunt u een vraag stellen over dit onderwerp, uw ervaringen delen, een nieuwe ontwikkeling melden, of iets toelichten.


Begin een nieuw onderwerp over Teammanagementprofiel | Teamprofiel

 

🔥 NIEUW Concept voor Volwassenheid van Team / Model voor Teamvolwassenheid
Voor een onderzoek aan de hogeschool van amsterdam ben ik op zoek naar testen / methodieken om teamvolwassenheid in kaart te brengen. Wie heeft er goede tip's / concepten / sjablonen om dit te kunnen...
1
 
Temporary Team Coordinator
My management skills and knowledge are below zero, but I want learn and practice. The only models of leadership were my first team manager and then another supervisor. My question is somehow related ...
55
 
MBTI - Good Tool for Team Management
MBTI is a very good tool to identify the type (characteristics) of an individual. This will help in deciding in which role the individual would be more successful. This tool will help managers in prop...
54
 
1 reacties
Cross-use of TMP & MBTI
With the relative high correlation coefficient between the 4 continuums of TMP & MBTI, it's quite useful to use both tools for more in depth sharing with learners. The title of each Work Roles in TMP ...
50
 

Best Practices

De best beoordeelde onderwerpen over het Teammanagementprofiel | Teamprofiel. Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn en praktische suggesties.


🥇 Pronunciation of "Margerison"
Hello I am translating an article on education which quotes from Margerison & McCann research. To enable me to transliterate the names correctly, would you please let me know whether the G in "Marger...
53
 
🥈 Team Management Profile EstablishesTrust
The Team Management Profile is a great tool to establish trust in a management team....
34
 
3 reacties

🥉 Validity and Reliability of TMP
Would you be so kind and supply me with the following information? Is the TMP valid for use on South African population? How was its reliability established and what its psychometric properties? Has i...
30
 
Expert Tips

Geavanceerde inzichten over het Team Management Profile (Engels). Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


3 Causes of Disagreement in Team Decision-making Processes

Group Decision-making, Team Decision-making, Reasons for Disagreement, 3 Fs, Group Collaboration
According to Freeman and Haskins (2014), there are three main categories of potential root causes for disagreements with...

Effective Top Management Teams in Multinationals. Requirements and Characteristics

Board of Directors, Leadership Teams, Multinationals, Top Team Management
There are three requirements for effective top team management in large, multinational enterprises: 1. Clear charter an...

The Role of Team Familiarity in Project Team Effectiveness

Team Formation, Team Building, Project Management
Although managers intuitively understand that team familiarity affects the way a team or group will perform, the power o...

The Disadvantages of Group Decision-Making

Group Decision-Making
The drawbacks of group decision-making include: - Longer time frame: Groups generally need more time to make decisions ...

The Advantages of Group Decision-Making

Group Decision-Making
The benefits of group decision-making include: - Synergy: Group decisions tend to combine and improve on the knowledge...

The Role of Diversity in Personal Traits on Innovation and Innovativeness

Innovation, Increasing Organizational Innovativeness
New research by Hewlett, Marshall and Sherbin proves that diversity (of personal and team traits) drives innovation and ...
Informatiebronnen

Diverse informatiebronnen betreffende het Teammanagementprofiel | Teamprofiel. Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.


Team Building Tips

Team Development
Short document with some good tips to remember when you're building or working with teams....

Drivers of Team Performance

Literature Overview
The investigation of drivers of team performance has become the main issue of numerous publications in the last decades....

Teams and Teamwork

Team Formation, 5 Stages
This paper by Lynn Isabella offers five stages of teamwork. The premise is that no level of teamwork is necessarily bett...

Ideal Group Configuration?

Team composition, configuratio
The contribution of this theoretical paper by Maria Isabel Delgado Pina is that it develops some propositions about effe...

Introduction to Working in Teams, Team Work and Related Concepts

Team Management, Team Work, Groupthink
Presentation about teamwork, including the following sections: 1. Importance of Teams 1.1. Introduction 1.2. Definiti...

Group Decision Making: Using Team Conflict to Drive Performance

Group Decison Making, Group Dynamics, Conflict Management, Team Conflicts
Mark de Rond of Judge Business School explains why and how we should get more comfortable with team conflicts. Many peo...

Introduction to Organizing and Managing Projects and Teams

Project Planning, Project Management, Team Formation, Project Organization Types
This presentation is about project planning and organization of project teams. The presentation includes the following s...

Researchlinks

Springen naar verdere onderzoeksbronnen met betrekking tot het Teammanagementprofiel | Teamprofiel.


Nieuws

Video's

Presentaties

 

Boeken

Academisch

Meer


Vergelijk met Margerison en McCann's Teammanagementprofiel: Ontwikkelingsstadia van Teams  |† Belbin Teamrollen  |† Actieleren (Actie-Leren)  |† Appreciatief Onderzoek  |† Stage-Gate Model Cooper† |† Positieve Deviatie  |† Organisatorisch Leren  |† Metaplan  |† Groepsdenken  |† De Zes Denkhoeden  |† Emotionele Intelligentie  |† Belbin Teamrollen† |† Johari Venster  |† De Competentie Baseline van IPMA  |† PMBOK


Keer terug naar Management Discipline: Communicatie & Vaardigheden  |† Human Resources  |† Kennis & Ontastbare Zaken  |† Programma- & Projectmanagement


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group

Weet u veel af van het Teammanagementprofiel | Teamprofiel? Word onze SIG-leider en verwerf wereldwijde erkenning als expert.Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2023 12manage - The Executive Fast Track. V16.1 - Laatst bijgewerkt op: 3-6-2023. Alle namen ô van hun eigenaren.