MAGIC

KenniscentrumSamenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.


Wat is MAGIC? Beschrijving

MAGIC (Measuring and Accounting Intellectual Capital) is een Europees onderzoeks- en een ontwikkelingsproject dat gedeeltelijk door de Europese Commissie werd gefinancieerd. Het doel van het project was om een methodologie en meetsysteem voor Intellectueel Kapitaal te ontwikkelen.

Deze resultaten van het project omvatten: een praktische methodologie om intellectueel kapitaal te meten, en een softwaresysteem om de implementatie van een meetsysteem voor immateriŽle activa te ondersteunen.

Ongeveer 40 Europese bedrijven met inbegrip van Siemens AG en Volkswagen (Duitsland) en Sonera (Finland) hebben aan de Business Interest Group van het project deelgenomen om methodologie en de software technologie te testen en terugkoppeling erover te geven.


Vier categorieŽn van Intellectueel Kapitaal:

  1. Human Capital (Menselijk Kapitaal). Bestaat uit alle vaardigheden, deskundigheid en bekwaamheden van het bedrijf om te reageren op markteisen en klantenbehoeften met inbegrip van leiderschap en managementkwesties en mogelijkheden.
  2. Organisatorisch Kapitaal. Bestaat uit de capaciteiten van een bedrijf, zijn infrastructuur en zijn organisatorische processen om producten en diensten voor de markt te creŽren.
  3. Markt Kapitaal. Vertegenwoordigt de capaciteiten van een bedrijf om met de externe interface zoals de klant, partners, en leveranciers en ander stakeholders in wisselwerking te staan.
  4. Innovatie Kapitaal. Verwijst naar de bekwaamheid van een bedrijf om te innoveren, om ongebruikt potentieel te verbeteren en te ontwikkelen, en ook om lange termijn waarde te genereren.

Special Interest Group

Measuring and Accounting Intellectual Capital (MAGIC) Special Interest Group.Special Interest Group (10 leden)

Forum  

Forum over Measuring and Accounting Intellectual Capital (MAGIC).


Should Investments in Human Capital Appear on the Balance Sheet?
Often we hear that people or employees are claimed as the greatest company assets, even though they don't appear on the (...)
2
 
0 reacties
 
Rationalization of Knowledge and Expertise in Mental Health Care Provision
Canada invests millions into mental health care but little work has been done to evaluate the expertise of care provides (...)
0
 
0 reacties
 
Add Reputational Capital to MAGIC
We must add "reputational capital" to this list (esp. after recent scams in US markets and sports celebrities). (...)
-3
 
0 reacties
 
Best Practices

De best beoordeelde discussieonderwerpen over Measuring and Accounting Intellectual Capital (MAGIC). Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn en praktische suggesties.


🥇 Intellectual Capital : MAGIC
Hello, I'm a student from the University in Brussels and I'm working on a paper on intellectual capital. I find the MAGI (...)
-1
 
1 reacties

 
Expert Tips

Geavanceerde inzichten over MAGIC (Engels). Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Informatiebronnen

Diverse informatiebronnen betreffende Measuring and Accounting Intellectual Capital (MAGIC). Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.Vergelijk met: Organisatorisch Leren  |† Intellectueel Kapitaal Waardering  |† Balanced Scorecardmethode |† Zachte Activa Monitor  |† Organisatorisch Geheugen  |† Kennismanagement (Collison & Parcell)


Keer terug naar Management Discipline: Kennis & Ontastbare Zaken


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

Bent u een expert in Measuring and Accounting Intellectual Capital (MAGIC)? Meld u gratis aan

Link naar dit kenniscentrum

Kopieer deze code naar uw website:

 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2020 12manage - The Executive Fast Track. V15.6 - Laatst bijgewerkt op: 25-11-2020. Alle namen ô van hun eigenaren.