logo

Liquidatiewaarde

Kenniscentrum

Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.

11 items • 203.715 bezoeken

EnglishEnglishArabicChineseFrenchGermanItalianJapaneseKoreanPortugueseRussianSpanishSwedish

Samenvatting

Wat is Liquidatiewaarde? Beschrijving

Liquidatie betekent letterlijk: het omzetten van de activa van een bedrijf in direct beschikbaar contant geld.

De liquidatiewaarde van activa of een bedrijf is: de geschatte hoeveelheid geld waarvoor het snel zou kunnen worden verkocht. Zoals indien het failliet zou gaan. In een normaal groeiende winstgevende industrie, is de liquidatiewaarde van een bedrijf gewoonlijk veel minder dan de huidige waarde van de aandelen. In een noodlijdende industrie, kan de liquidatiewaarde hoger zijn als de huidige waarde van de aandelen. Dit betekent gewoonlijk dat het bedrijf zijn bedrijfsvoering zou moeten beŽindigen.


Twee soorten Liquidatiewaarde

Er zijn eigenlijk twee soorten van liquidatiewaarde, afhankelijk van de tijd die beschikbaar is voor het liquidatie proces:

  1. Ordelijke liquidatie waarde. Dit veronderstelt dat de onderneming zich kan veroorloven om zijn activa aan de hoogste bieder te verkopen. Het veronderstelt een ordelijk verkoopproces. Het veronderstelt dat de verkoper een redelijke hoeveelheid tijd kan nemen om alle activa te verkopen in het juiste seizoen en via verkoop- en distributiekanalen die de hoogste prijs opleveren die redelijk gehaald kan worden.
  2. Nood liquidatiewaarde. Dit is een "noodsituatie" prijs. Dit veronderstelt dat de onderneming al zijn activa moet verkopen op min of meer hetzelfde tijdstip, aan ťťn of meerdere kopers. De veronderstelling is dat de typische koper voor de activa een handelaar is, die zich in de liquidatie van de volledige activa van een bedrijf specialiseert. Om duidelijke redenen, zal de nood liquidatiewaarde altijd lager liggen dan de ordelijke liquidatie waarde.

Afhankelijk van de onderneming en de aard van haar activa, kan het verschil tussen de twee waarden aanzienlijk zijn.

Deze methodologie zou slechts moeten worden gebruikt als liquidatie aan het eind van de voorspellingsperiode waarschijnlijk is.


Special Interest Group

Liquidatiewaarde Special Interest Group.


Special Interest Group
Special Interest Group

Forum

Forumdiscussies over Liquidatiewaarde. Hieronder kunt u een vraag stellen over dit onderwerp, uw ervaringen delen, een nieuwe ontwikkeling melden, of iets toelichten.


🔥 Waarde Vastgoedvennootschap
Ik leg de vraag aan het forum nog graag eens voor: Welke waarderingsmethode dient te worden toegepast bij een vastgoedvennootschap? Een vastgoedvennootschap heeft soms wat rentabiliteit betreft een la...
Rating-3
 

Begin een nieuw onderwerp

Begin een nieuw onderwerp over Liquidatiewaarde

Best Practices

De best beoordeelde onderwerpen over Liquidatiewaarde. Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn en praktische suggesties.


Expert Tips

Geavanceerde inzichten over Liquidation Value (Engels). Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Informatiebronnen

Diverse informatiebronnen betreffende Liquidatiewaarde. Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.


Artikel

Distressed Firm's Resources: Book Value of Equity and Earnings

Financial distress, Merger, Bankruptcy
Christine E.L. Tan examines the relative valuation importance of book value of equity and net income of financially dist...
Artikel

Liquidation Triggers and the Valuation of Equity and Debt

Bankruptcy, Liquidation
Many bankruptcy codes implicitly or explicitly contain net-worth covenants, which provide the firm's bondholders with th...

Researchlinks

Springen naar verdere onderzoeksbronnen met betrekking tot Liquidatiewaarde.


NWS

Nieuws

VID

Video's

PRS

Presentaties

 
BKS

Boeken

ACA

Academisch

WIK

Meer


Keer terug naar Management Discipline: Besluitvorming & Waardering  |† FinanciŽn & Investeren


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group

Special Interest Group

Weet u veel af van Liquidatiewaarde? Word onze SIG-leider en verwerf wereldwijde erkenning als expert.Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2023 12manage - The Executive Fast Track. V16.3 - Laatst bijgewerkt op: 2-10-2023. Alle namen ô van hun eigenaren.
12manage is looking for BA/MBA students. More info.