Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping)
(Jack)

Kenniscentrum

   

Tweede Generatie Prestatiemanagement. Verklaring van Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) van Andrew. (2001)

Inhoud

  1. Samenvatting
  2. Forum
  3. Best Practices
  4. Expert Tips
  5. Hulpbronnen
  6. Afdrukken

Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) - Prestatiemanagement De  methode om waarde af te beelden van Andrew Jack is een tweede generatie Prestatiemanagementmodel, dat enkele zwakheden van bestaande raamwerken probeert te vermijden.


 

Prestatiemanagement

Als resultaat van de prestatiemeting revolutie doen vele organisaties talrijke metingen naar hun prestatie. Maar vaak met met significante zwakheden in de manier waarop deze metingen geïdentificeerd, geïntegreerd, gecommuniceerd worden en ernaar gehandeld wordt.


De eerste generatie prestatiemetingsraamwerken hebben hieraan gedeeltelijk bijgedragen, aangezien geen van deze aanpakken de volledige reeks van criteria adresseert voor succesvolle prestatiemeting. De gebruikers van deze raamwerken zijn vaak gebonden aan hun model geworden, en zij zijn de metingen uit het oog verloren die voor de organisatie en de bijbehorende stakeholders het belangrijkst zijn.


 

Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping)

Geformuleerd in de taal van waarde en gebruikmakend van visuele overzichten met pictorials om de nuttigste prestatiemaatregelen te integreren en weer te geven, kan Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) het management en de werknemers helpen om opnieuw aan de gang te gaan met prestatiemetingen en prestatiemanagement.


Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) identificeert de belangrijkste stakeholder behoeften, en gebruikt deze voor het meten van de waarderesultaten en voor het ontwikkelen van een geïntegreerde strategie. Ook legt de Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) aanpak grote nadruk op de effectieve communicatie van de activiteiten en de activa die waarde creëren, van de waardedrijvende factoren, en van de metingen van hun prestatie.


Er is een grote behoefte in organisaties, zowel publiek als privaat, om effectiever te rapporteren over de creatie van waarde voor de stakeholders. Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) is een aanpak die kan helpen om het rapporteren van waarde te structureren. Voor alle mensen die betrokken zijn bij het succes van de organisatie.


Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) Forum
  R&D Value Mapping (RVM)
Another form of value mapping can be found in the field of Research and Development.
In the field of R&D, many research evaluation techniques have been developed to analyze the impact of R&D on society and the economy. One of the most important ...
     
 
  Updating Value Map is Necessary
This model is great at identifying areas that a company finds important at the time of setting it up, however many companies forget to treat this type of map as a living document.
Thus it begins to lose value as the organization changes, grows, ...
     
 
  Exemple of Value Mapping
Could someone share an example of applying this tool? Very grateful....
     
 

Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) Special Interest Group


Special Interest Group

Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) Educatie & Evenementen


Vind opleidingen, seminars en evenementen


Best Practices - Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) Premium

Expert Tips (ENG) - Value Mapping Premium
 

Advantages of Value Maps

Some advantages of Value Maps:
- Value maps are relatively easy to use and inexpensive to employ.
- They provide a strategic overvie...
Usage (application): Performance Management
 
 

Hulpbronnen - Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping) Premium
 

Nieuws

Waarde In Kaart Brengen
     
 

Nieuws

Waarde Jack
     
 

Video's

Waarde In Kaart Brengen
     
 

Video's

Waarde Jack
     
 

Presentaties

Waarde In Kaart Brengen
     
 

Presentaties

Waarde Jack
     
 

Meer

Waarde In Kaart Brengen
     
 

Meer

Waarde Jack
     

Vergelijk met Waarde in Kaart Brengen (Value Mapping): Prestatiemanagement  |  Value Based Management (Waardesturing)  |  EFQM INK  |  Balanced ScorecardmethodeEVA  |  Prestatieprisma


Keer terug naar Management Discipline: Verandering & Organisatie  |  Communicatie & Vaardigheden  |  Besluitvorming & Waardering  |  Ethiek & Verantwoordelijkheid  |  Financiën & Investeren  |  Human Resources  |  Kennis & Ontastbare Zaken  |   Marketing  |  Strategie  |  Supply Chain & Kwaliteit


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

U hier


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage | Privacy | Gebruiksvoorwaarden
Auteursrecht 2017 12manage - The Executive Fast Track. V14.1 - Laatst bijgewerkt op: 25-7-2017. Alle namen zijn tm van hun eigenaren.