Human Capital Index
(Watson Wyatt)

Kenniscentrum

Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.


Human Capital Index De Human Capital Index (HCI) is een methodologie van Watson Wyatt die wordt gebruikt om de correlatie tussen menselijk kapitaal en aandeelhouderswaarde te berekenen.


Watson Wyatt ontwikkelde een reeks metingen die precies kwantificeren welke Human Resources praktijken en beleidspunten de grootste correlatie met aandeelhouderswaarde hebben.

Het gebruiken van deze om één enkele Human Capital Index (HCI) „score“ aan elk onderzocht bedrijf toe te wijzen staat hen toe om duidelijke resultaten te leveren. Waar er superieure Human Resources praktijken zijn, is er hogere aandeelhouderswaarde.


Met andere woorden: de Human Capital Index toont aan dat als een organisatie beter omgaat met zijn menselijk kapitaal, de organisatie ook beter zal zijn in het realiseren van opbrengsten voor aandeelhouders.

 

De Formule van de Human Capital Index

De reacties worden aangepast aan objectieve financiële metingen, met inbegrip van marktwaarde, driejarige en vijfjarige totale opbrengsten voor aandeelhouders (TRS), en Tobin's Q, de ratio van een econoom die de bekwaamheid van een organisatie meet om waarde te creëren voorbij zijn fysieke activa. Openbare gegevens van Standard and Poor's databases worden gebruikt voor de benodigde financiële gegevens.


Om het verband tussen de Human Capital (Menselijk Kapitaal) praktijken en waardecreatie te onderzoeken, werden een reeks van meervoudige regressieanalyses uitgevoerd, die een duidelijk verband tussen de doeltreffendheid van de menselijke kapitaal praktijken binnen een bedrijf en de creatie van aandeelhouderswaarde identificeren. Dertig zeer belangrijke Human Resources praktijken werden geassocieerd met een 30 procentverhoging van marktwaarde. Totale HCI scores werden gecreëerd voor individuele organisaties zodat de resultaten op een schaal van 0 tot 100 kunnen worden uitgedrukt. Een score van HCI van 0 vertegenwoordigt het slechtste management van menselijk kapitaal, terwijl een score van 100 ideaal is.Human Capital Index Special Interest Group


Special Interest Group (9 leden)

Forum over Human Capital Index  

De meest recente onderwerpen over: Human Capital Index.


Human Capital Does not Depreciate
HC is the only capital of an organization that has got no depreciation. Rather human capital becomes more valuable in th (...)
12
 
5 reacties
 
H2 Use Human Capital More Effectively?
Please raise any ideas / strategies through which human capital can be used more effectively? Thank you. (...)
3
 
0 reacties
 
The Value of Human Capital
Is 'human capital' a dream or utopia? It sounds wonderfully true - albeit only in theories. The practices are different (...)
2
 
1 reacties
 
Best Practices over Human Capital Index

Hier vindt u de meest waardevolle ideeën en praktische suggesties.


🥇 Shareholders and Human Capital
It's true that the human capital is amongst the most valuable assets that an organization acquires, I deem personnel the (...)
6
 
2 reacties

 
🥈 Importance of Human Resources
Humans are real resources for any organization. This is an interesting point that both employee and employer claim to un (...)
4
 
1 reacties

 
🥉 Human Resources Capacity Planning Tool
I'm searching for a tool for human resource planning for a period of 6 to 12 months. If possible as a excel-tool. Does a (...)
0
 
3 reacties

 
Expert Tips over Human Capital Index (Engels)

Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Approaches by Accenture and Deloitte

Measuring Human Capital (...)
   
 
 
 

The Impact Areas of HR Practices on Market Value

Shareholder Value, Market Value (...)
   
 
 
 
Informatiebronnen over Human Capital Index

Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.Keer terug naar Management Discipline: Human Resources  |  Kennis & Ontastbare Zaken


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

Bent u een expert in Human Capital Index? Meld u gratis aan

Link naar dit kenniscentrum

Kopieer deze code naar uw website:

 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2020 12manage - The Executive Fast Track. V15.6 - Laatst bijgewerkt op: 28-10-2020. Alle namen ™ van hun eigenaren.