Deltamodel

Kenniscentrum

Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.


Het Deltamodel is een strategieframework dat ontwikkeld werd door Dean Wilde, samen met andere leden van Dean & Company, en door Arnoldo Hax van MIT/Sloan School of Management. Het beoogt managers te helpen bij het formuleren en ten uitvoerleggen van efficiŽnte corporate- en bedrijfsstrategieŽn.
De opkomst van het Internet, met zijn revolutionair potentieel voor communicatie, en de technologieŽn die e-business en elektronische handel omringen, stellen sommige nieuwe opties en hulpmiddelen ter beschikking, die nieuwe bedrijfsaanpakken mogelijk maken.


Concurrerend Voordeel, Resource-Based Perspectief, Delta Model


Deltamodel: Extended Enterprise

Hax en Wilde II integreren de Concurrentievoordeel en Waardeketen aanpakken van Porter met de Resource-Based View op het Bedrijf, en vullen deze aan met de nieuwe perspectieven van Extended Enterprise en met het aanbieden van Totale Oplossingen voor de klant.


Het Delta Model Extended Enterprise van Hax Wilde

Elementen van het Deltamodel

  1. Strategische Driehoek: wordt gebruikt voor het bepalen van strategische posities die nieuwe bronnen van winstgevendheid geven. Drie strategische opties: beste product, klantenoplossingen, en systeem lock-in.
  2. Het richten van deze strategische opties met vaste activiteiten en het verstrekken van overeenstemming tussen strategische richting en uitvoering. Drie fundamentele processen bestaan altijd en zijn de bewaarplaats van zeer belangrijke strategische taken: operationele doeltreffendheid, klantgerichtheid, en innovatie.
  3. Wendbare processen: de belangrijkste processen van het bedrijf moeten worden afgestemd met de gekozen strategie. Op deze wijze kan vooruitgang tegen de strategische agenda worden geboekt, en een te generiek resultaat kan worden vermeden. Het Delta Model identificeert de kernprocessen van het bedrijf en verstrekt een gids voor hoe zij anders moeten functioneren om diverse strategische posities te bereiken, die geschikt zijn om voortdurend op een onzekere omgeving te reageren.
  4. Meetmethode. Overzichtmeters zouden met fijnmazige meters moeten worden aangevuld.

Klanten in het Deltamodel

Hax en Wilde geloven dat een firma zichzelf verschuldigd is aan zijn klanten. Zij zijn de uiteindelijke bewaarplaats van alle activiteiten van de firma. Centraal bij management en, zeker, centraal bij strategie, staat de klant. Wij moeten de klant op een onderscheidende manier bedienen als wij een superieure prestatie willen bereiken.


De intimiteit en de connectiviteit van de netwerk economie bieden kansen om concurrentieposities te creŽren gebaseerd op de structuur van de klantrelatie.

Een bedrijf kan een ijzersterke link bereiken, diepe kennis, en een intieme verhouding, welke Hax en Wilde noemen: ĄCustomer Bondingď. Deze banden kunnen direct met de klant worden gevormd. Zij kunnen ook niet-rechtstreeks gevormd worden door aanvullingen die de klant wenst.

Beiden zijn krachtige bronnen van winst en duurzaamheid. De banden vertegenwoordigen investeringen die door klanten zijn gedaan, en aanvullingen in en rond het product van het bedrijf.


Deltamodel (Extended Enterprise) Special Interest Group


Special Interest Group (9 leden)

Forum over Deltamodel (Extended Enterprise)  

De meest recente onderwerpen over: Deltamodel (Extended Enterprise).


The Strategy of Google
What strategic model does Google use? (...)
14
 
2 reacties
 
Best Practices over Deltamodel (Extended Enterprise)

Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn en praktische suggesties.


Expert Tips over Delta Model (Extended Enterprise) (Engels)

Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Delta Model Best Practices

Delta Model Implementation Strategies (...)
   
 
 
 

Consequences of the Delta Model for the Innovation Process

Implementing the Delta Model (...)
   
 
 
 

Consequences of the Delta Model for Customer Targeting

Implementing the Delta model (...)
   
 
 
 

Consequences of the Delta Model for Operational Effectiveness

Implementing the Delta model (...)
   
 
 
 
Informatiebronnen over Deltamodel (Extended Enterprise)

Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.Vergelijk met het Deltamodel: Competitive Advantage (Concurrentievoordeel)  |† Strategische Types  |† Regel van Drie  |† Waardeketen  |† Resource-Based Perspectief  |† Kerncompetenties Prahalad  |† Porter Competitive Forces  |† The Value Net (Het Waardenetwerk), Co-opetition  |† Just-in-time  |† TDC Matrix  |† Uitbesteden (Uitbesteding)  |† Effect/Waarde Raamwerk  |† Strategische Stuwers  |† Bricks en Kliks  |† 12 Principes van de Netwerkeconomie


Keer terug naar Management Discipline: Strategie  |† Supply Chain & Kwaliteit


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

Bent u een expert in Deltamodel (Extended Enterprise)? Meld u gratis aan

Link naar dit kenniscentrum

Kopieer deze code naar uw website:

 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2020 12manage - The Executive Fast Track. V15.6 - Laatst bijgewerkt op: 25-10-2020. Alle namen ô van hun eigenaren.