Brutowinstmarge (Brutomarge)

Kenniscentrum
Samenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.

11 items • 398.046 bezoeken


Samenvatting

Wat is de Brutowinstmarge? Beschrijving

De Brutowinstmarge (Gross Profit Percentage)(GPP) is een ratio die uit een winst- en verliesrekening kan worden afgeleid. GPP laat de resterende winst uit operaties zien nadat alle variabele kosten van de omzetten zijn afgetrokken. Het kan gebruikt worden voor het bepalen van de efficiency van de prestatie van een bedrijf, omdat het de efficiency van productie toont in relatie tot de prijzen en het aantal eenheden waarbij de producten of de diensten worden verkocht.
 

Brutowinstmarge (Brutomarge) Vergelijking van de Brutowinstmarge

Dit biedt de meest zinvolle informatie. Bijvoorbeeld:

  • Het vergelijken van de Brutowinstmarge met een industriegemiddelde (zorg ervoor dat de methode die wordt gebruikt voor het berekenen van de industrieratio hetzelfde is). Dit geeft een indicatie van of het bedrijf beter of slechter presteert dan de industrie als geheel . De vergelijking is nuttig om een eerste inzicht te verkrijgen in de bedrijfsvoering van het bedrijf.

  • Het vergelijken van de Brutowinstmarge tussen verschillende afdelingen binnen een entiteit. Deze vergelijking laat zien welke afdelingen verder onderzoek nodig hebben. De vergelijking is nuttig om een gedetailleerde kennis van de zaken van het bedrijf te verkrijgen.

  • Het vergelijken van de Brutowinstmarge gedurende de tijd. Bijvoorbeeld: het vergelijken van dit jaar met vorig jaar. Een verhoging van de ratio ten opzichte van het vorige jaar kan een aanwijzing zijn dat de kosten van verkoop worden afgezwakt (met inbegrip van bijvoorbeeld een overdrijving van de eindvoorraad) of dat de omzet wordt overdreven; een daling kan erop wijzen dat de verkoopkosten worden overdreven of dat de bruto omzet wordt afgezwakt. (Waar maandelijkse cijfers beschikbaar zijn, zou een onderzoek van de ratio over de laatste twee maanden van het financiŽle kunnen bijdragen aan het belichten van welke aanpassingen dan ook die gemaakt zijn aan de omzet en aan de kosten van verkoop bij het einde van het jaar.) Maar in vele gevallen, wordt een verandering in de ratio veroorzaakt door een verandering in de productiemethodes, productmix, of enige andere andere legitieme reden.

De berekening van de Brutowinstmarge ratio

Een gebruikelijke berekening van de Brutowinstmarge ratio gaat als volgt: Tel de kosten op van overhead, directe materialen en directe arbeid; trek het totaal van de omzet af; en deel dan het resultaat door de omzet. Een probleem met deze aanpak is dat veel van de productiekosten niet echt variabel zijn.

Om dit te vermijden kunt u een andere berekeningsformule gebruiken, die slechts de directe materialen meeneemt in de formule, en die de andere productiekosten verplaatst naar de operationele en administratieve kosten. Dit levert duidelijk een hoger brutopercentage op.


Special Interest Group

Brutowinstmarge | Brutomarge Special Interest Group.Special Interest Group (3 leden)

Forum

Forumdiscussies over Brutowinstmarge | Brutomarge. Hieronder kunt u een vraag stellen over dit onderwerp, uw ervaringen delen, een nieuwe ontwikkeling melden, of iets toelichten.


Begin een nieuw onderwerp over Brutowinstmarge | Brutomarge

 

Gross Profit Percentage of an Industry
What is the gross profit percentage for say the video games industry or were would I find it?...
5
 
1 reacties

Best Practices

De best beoordeelde onderwerpen over Brutowinstmarge | Brutomarge. Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn en praktische suggesties.


Expert Tips

Geavanceerde inzichten over Gross Profit Percentage (Engels). Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Informatiebronnen

Diverse informatiebronnen betreffende Brutowinstmarge | Brutomarge. Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.


Financial Statement Analysis | Ratio Analysis

Ratio Analysis, Finanical Statement Analysis
This presentation provides insights in Financial statement and ratio analysis, and includes the following sectios: 1. F...

Gross Profit Percentage Diagram

Efficiency of the Performance of a Ccompany
Download and edit this 12manage PowerPoint graphic for limited personal, educational and business use. Republishing in ...

Researchlinks

Springen naar verdere onderzoeksbronnen met betrekking tot Brutowinstmarge | Brutomarge.


Nieuws

Nieuws

Video's

Video's

Presentaties

Presentaties

 
Boeken

Boeken

Academisch

Academisch

Meer

Meer


Vergelijk met de†Brutowinstmarge: † Operationele Winstmarge


Keer terug naar Management Discipline: FinanciŽn & Investeren


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group

Weet u veel af van Brutowinstmarge | Brutomarge? Word onze SIG-leiderOver 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2023 12manage - The Executive Fast Track. V16.0 - Laatst bijgewerkt op: 1-2-2023. Alle namen ô van hun eigenaren.