Exponential Smoothing

KenniscentrumSamenvatting, forum, best practices, tips van experts en informatiebronnen.

15 items • 211.646 bezoeken


Samenvatting

Niemand kan werkelijk in de toekomst kijken. Maar†moderne statistische methodes, econometrische modellen en Business Intelligence software kunnen tot op zekere hoogte bedrijven zeker wel helpen†te voorspellen en inschatten†wat er in de toekomst gaat gebeuren.


ExponentiŽle afvlakking

Het Exponential Smoothing model (ESM) gebruikt een gewogen gemiddelde van oude (vorige) en huidige waarden, waarbij het gewicht van de huidige waarden wordt aangepast om rekening te houden met schommelingen in de gegevens, zoals die door seizoensinvloeden. Gebruik makend van een alpha-term (tussen 0-1), kunt u de gevoeligheid van de smoothing effecten aanpassen. ESM wordt vaak gebruikt voor Statistische Forecasting problemen op grote schaal, omdat het zowel robuust is, als gemakkelijk toe te passen.


ESM is een populair schema om een afgevlakte Tijdreeks te creŽren. Terwijl in Enkelvoudige Bewegende Gemiddelden de oude (vorige) observaties gelijk gewogen worden, wijst Exponential Smoothing exponentieel dalende gewichten toe, naarmate de observatie ouder wordt. Met andere woorden: recente observaties wordt meer forecasting-gewicht gegeven dan de oudere observaties.

In het geval van moving averages, zijn de gewichten die aan de observaties worden toegewezen gelijk en zijn gelijk aan 1/N. Maar in Exponential Smoothing zijn er ťťn of meerdere smoothing parameters die moeten worden bepaald of worden geschat. Deze keuzen bepalen de gewichten die aan de observaties worden toegewezen.


Special Interest Group

Toetreden

Exponential Smoothing Special Interest Group.Special Interest Group (6 leden)

Forum

Nieuw Onderwerp

Forum over Exponential Smoothing.Start een nieuw forumonderwerp over Exponential Smoothing.

 

Best Practices

De best beoordeelde onderwerpen over Exponential Smoothing. Hier vindt u de meest waardevolle ideeŽn en praktische suggesties.


Expert Tips

Geavanceerde inzichten over Exponential Smoothing (Engels). Hier vindt u professionele adviezen van deskundigen.


Informatiebronnen

Diverse informatiebronnen betreffende Exponential Smoothing. Hier vindt u powerpoints, video's, nieuws etc. om te gebruiken in uw eigen lezingen en workshops.


4 Exponential Smoothing Method Variants

When to use What Formula? Examples. PROs and CONs.
This presentation gives a detailed outline of various exponential smoothing methods. After an introduction into Exponent (...)

Researchlinks

Spring automatisch naar andere nuttige bronnen met betrekking tot Exponential Smoothing.


Nieuws Video's Presentaties Boeken Meer

Nieuws

Video's

Presentaties

Boeken

Meer


Vergelijk ook: Regressie-analyse  |† Dynamische Regressie  |† ARIMA  |† Operations Research  |† Speltheorie (Game Theory)  |† Bedrijfsintelligentie (Business Intelligence)  |† Analytische CRM


Keer terug naar Management Discipline: FinanciŽn & Investeren  |† Marketing & Verkoop


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group

hebt u een grote affiniteit met Exponential Smoothing? Word onze SIG-leider

 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2021 12manage - The Executive Fast Track. V15.8 - Laatst bijgewerkt op: 8-12-2021. Alle namen ô van hun eigenaren.