INK-Model (EFQM)

Kenniscentrum

12manage is looking for
MBA students.

   

Het raamwerk van de European Foundation for Quality Management. Verklaring van het INK-Model (EFQM).

Inhoud

Premium

Integrale Kwaliteitszorg (IKZ)(TQM) is het idee dat kwaliteitsbeheersing niet aan een kwaliteitscontroleur zou moeten worden overgelaten die aan het einde van een lopende band staat. (Het uiteindelijke product controlerend). Het is iets (of zou dat moeten zijn) waarvan een organisatie doordrongen moet zijn vanaf het ogenblik dat zijn grondstoffen aankomen, tot het moment dat zijn afgewerkte producten de fabriek verlaten.


Wat is het EFQM / INK raamwerk. Beschrijving

Het EFQM model (in Nederland INK model genoemd) is een niet-voorschrijvend TQM raamwerk dat op negen criteria is gebaseerd. Vijf hiervan zijn „Mogelijk makende factoren“ (Enablers) en vier zijn „Resultaten“. De "Mogelijk makende" criteria behandelen wat een organisatie doet. De "Resultaten criteria" behandelen wat een organisatie bereikt. "Resultaten" worden veroorzaakt worden door "Enablers", en terugkoppeling van de "Resultaten" helpt om de "Enablers" te verbeteren.

Het EFQM / INK model erkent dat er vele aanpakken zijn voor het bereiken van duurzame voortreffelijkheid in alle aspecten van de prestatie. Het is gebaseerd op de veronderstelling dat uitstekende resultaten met betrekking tot de Prestatie, Klanten, Mensen en de Maatschappij worden bereikt door Leiderschap welke Beleid en Strategie aanstuurt, welke worden geleverd door samenwerkende Mensen, Middelen en Processen.


EFQM raamwerk/INK model EFQM is een niet-voorschrijvend raamwerk dat erkent dat er vele aanpakken zijn voor het bereiken van duurzame voortreffelijkheid. Binnen deze niet-voorschrijvende aanpak zijn er sommige fundamentele concepten welke het EFQM / INK model ondersteunen:
 

Concepten van het INK model

 • Resultaatgerichte Oriëntatie. Bereik resultaten die alle stakeholders van de organisatie in verrukking brengen.
 • Focus op de klant. Creëer duurzame klantenwaarde.
 • Leiderschap & Konstantheid van het Doel. Visionair en inspirerend leiderschap, gecombineerd met standvastigheid van het doel.
 • Management door Processen & Feiten. Manage de organisatie door een reeks onderling afhankelijke- en met elkaar verbonden systemen, processen en feiten.
 • Ontwikkeling & Betrokkenheid van Mensen. Maximaliseer de bijdrage van werknemers door hun ontwikkeling en betrokkenheid.
 • Ononderbroken Leren, Innovatie & Verbetering. Daag de status-quo en het uitvoeren van verandering uit door het leren te gebruiken om innovatie en verbeteringskansen te creëren.
 • Ontwikkeling van Partnership. Ontwikkel en handhaaf waarde-toevoegende samenwerkingen.
 • Corporate Social Responsibility. Overschrijd het minimum regelgevend raamwerk waarin de organisatie werkt en streef ernaar de verwachtingen van de stakeholders in de maatschappij te begrijpen en er antwoord op te geven.

Het EFQM / INK model is één van de meest gebruikte organisatorische raamwerken in Europa.


Gebruik van EFQM INK

Het EFQM / INK model kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

 • Om organisaties te beoordelen. Zo identificerend waar de verbeteringsactiviteit zich op moet concentreren.
 • Benchmarken.
 • Strategie reviews en creatie.
 • Een basis voor de European Quality Award en vele nationale kwaliteitsprijzen.

EFQM hulpmiddelen

De volgende hulpmiddelen worden verstrekt:

 • RADAR Scoring Matrix - Resultaten, Aanpak, Uitrollen, Beoordeling en Overzicht
  Resultaten - Dit behandelt wat een organisatie bereikt. In een uitstekende organisatie zullen de resultaten positieve trends en/of aanhoudende goede prestatie te zien geven, en zullen doelstellingen passend zijn en worden gehaald of overschreden worden, en zal de prestatie sterk zijn in vergelijking met anderen en dit zal veroorzaakt worden door de aanpakken. Bovendien, zal het werkingsgebied van de resultaten de relevante gebieden behandelen.
  Aanpak - Dit behandelt wat een organisatie van plan is om te doen en wat de redenen hiervoor zijn. In een uitstekende organisatie zal de aanpak goed zijn - het hebben van een duidelijke bedoeling, duidelijk omlijnde en ontwikkelde processen en een duidelijke focus op stakeholder behoeften, en zal zijn geïntegreerd - het beleid en de strategie ondersteunend en verbonden met andere aanpakken waar dat passend is.
  Uitrollen - Dit behandelt de mate waarin een organisatie de aanpak gebruikt en wat het doet om deze uit te rollen. In een uitstekende organisatie zal de aanpak worden ingevoerd op relevante gebieden, op een systematische manier.
  Beoordeling & Overzicht - Dit behandelt wat een organisatie doet om zowel de aanpak als het uitrollen van de aanpak te beoordelen en te herzien. In een uitstekende organisatie zal de aanpak, en het uitrollen ervan, aan regelmatige metingen onderworpen zijn, leeractiviteiten zullen worden ondernomen, en de output van beiden zal worden gebruikt om verbeteringen te identificeren, te prioritiseren, te plannen, en te implementeren.
 • PATHFINDER Kaart
  De Pathfinder Kaart is een Zelfbeoordelinghulpmiddel om kansen voor verbetering te identificeren. Het doel ervan is te helpen bij de identificatie van verbeteringskansen door Zelfbeoordeling en om verbeterplannen te helpen maken. Het is geen score-hulpmiddel, eerder is het een reeks vragen die zijn ontworpen om snel te worden beantwoord tijdens het ondernemen van een Zelfbeoordeling. Dit hulpmiddel kan op of criterium- of subcriteriumniveau worden gebruikt.

EFQM is auteursrecht ©1999 - 2003 van EFQM


Boek: John S. Oakland - TQM: Text with Cases, Third Edition -


INK-Model (EFQM) Special Interest Group


Special Interest Group (122 leden)


INK-Model (EFQM) Forum  

Recente onderwerpen

  Gevalideerde INK Vragenlijsten
Ik ben op zoek naar gevalideerde vragenlijsten om management en organisatie in kaart te brengen volgens INK. Wie kan me helpen?...
     
 
  "Excellent:, boek over EFQM
In het boek Excellent wordt het EFQM-model in detail (voor elk van de 32 deelcriteria en elk van de meer dan 300 aandachtspunten) besproken (betekenis...
     
 
  Ondernemer in Kwaliteit
De behoefte aan integrale kwaliteitszorg neemt toe, ook binnen de overheid. Managers staan voor de taak strategie en output te koppelen aan bedrijfspr...
     
 
  EFQM en INK-managementmodel
Het EFQM model is in Nederland geadopteerd en omgezet naar het INK-managementmodel. Aan de onderzijde van het EFQM model worden dan soms 5 ontwikkelin...
     
 
  Starting an EFQM Implementation: First Steps
How to best start implementing EFQM? What are the first steps that should be taken to apply EFQM?...
     
 
  EFQM Point of Reference
Are there any EFQM statistical data available of best companies' scoring results, in order to allow me to compare the scores of my company? Or ...
     
 
  EFQM Excellence Approach?
What is the excellence approach in the efqm criteria?...
     
 
  Common Assessment Framework (CAF)
The CAF is offered as a tool to assist public sector organisations across Europe to use quality management techniques to improve performance.
The...
     
 
  EFQM Benchmarking and Continuous Improvement
Using the EFQM benchmarking as a basis, how can this assist an organisation's desire for continuous improvement?...
     
 
  Strategy Map Based on EFQM Model?
Does there exist a model similar to a Strategy Map (which bases on the BSC) which is based on the 9 criteria of the EFQM model.
Such a model woul...
     
 
  Spare Parts Management
I am working in a tyre manufacturing company. I am interested in tips on how we can manage a spare parts department....
     
 
  EFQM Self-Assessment Software
Hi, can anyone recomend software for conducting EFQM self assessments please....
     
 

Best Practices - INK-Model (EFQM)
  What's the Relation between EFQM and TQM?
What is the difference between EFQM and TQM? (How) is EFQM better or different from TQM?...
     
 

Expert Tips (ENG) - EFQM
 

EFQM Levels and Objectives

 
 
 

Benefits of the EFQM Model

 
 

Hulpbronnen - INK-Model (EFQM)

INK-managementmodel

 
 

Nieuws over Ink-model Raamwerk


     
 

Nieuws over Ink-model Criteria


     
 

Video's over Ink-model Raamwerk


     
 

Video's over Ink-model Criteria


     
 

Presentaties over Ink-model Raamwerk


     
 

Presentaties over Ink-model Criteria


     
 

Meer over Ink-model Raamwerk


     
 

Meer over Ink-model Criteria


     

Vergelijk met het EFQM / INK Model: Kwaliteitscirkel van Deming  |  Kaizen  |  Balanced ScorecardmethodeBaldrige  |  People CMM  |  Quality Function Deployment


Keer terug naar Management Discipline: Verandering & Organisatie  |  Communicatie & Vaardigheden  |  Ethiek & Verantwoordelijkheid  |  Human Resources  |  Strategie  |  Supply Chain & Kwaliteit


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

U hier? Meld u gratis aan


 


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage / Citeer ons | Privacy | Suggesties | Gebruiksvoorwaarden
© 2019 12manage - The Executive Fast Track. V15.0 - Laatst bijgewerkt op: 19-1-2019. Alle namen ™ van hun eigenaren.