Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap

Kenniscentrum

   

Leiderschap wordt niet alleen gekenmerkt door attributen, maar ook door resultaten. Verklaring van Results-based Leadership van Ulrich, Zenger en Smallwood. ('99)

Inhoud

 1. Samenvatting
 2. Forum
 3. Best Practices
 4. Expert Tips
 5. Hulpbronnen
 6. Afdrukken

Dave Ulrich van de Universiteit van Michigan en de adviseurs Jack Zenger en Norm Smallwood beweren dat het niet genoeg is om leiders op hun persoonlijke karaktertrekken zoals karakter, stijl, en waarden te beoordelen. Het is een fout om zich op leiderschapsattributen te concentreren die managers meebrengen naar het kantoor. Attributen zoals analytisch denken, werken met ambiguÔteit, en persoonlijke integriteit. Eerder weten effectieve leiders hoe zij deze leiderschapseigenschappen met leiderschapsresultaten†kunnen verbinden.


In hun boek Results-Based Leadership, leiden Ulrich, Zenger, en Smallwood ons vandaan bij het†hoofdzakelijk denken over de inputs van leiderschap naar het beklemtonen van de resultaten van leiderschap. De uitdaging in een strategische†Human Resource Management aanpak†is leiders te ontwikkelen door de gehele organisatie heen†die zich op zowel attributen als op resultaten concentreren. Daartoe adviseren de auteurs dat managers modelleren wat zij willen. Door voortdurend te vragen wat vereist wordt voor het bereiken van resultaten. En door herhaaldelijk verhalen over het behalen van resultaten te vertellen.


De formule van Resultaten Gebaseerd Leiderschap:

"Effectief Leiderschap = Attributen †† x†† Resultaten. Ą


Merk op dat de vergelijking suggereert dat†leiders†ernaar moeten streven om voortreffelijkheid op beide gebieden te bereiken; dat zij zowel attributen moeten aantonen als resultaten bereiken. Elk deel van de vergelijking vermenigvuldigt het andere deel; zij zijn niet cumulatief. Een score van 9 van de 10 in attributen, bijvoorbeeld, die met een score van 2 van de 10 op resultaten wordt vermenigvuldigd, levert een doeltreffendheidclassificatie op van slechts 18 van de 100, niet 11 van de 20.


Vier criteria voor het beoordelen of een manager gefocust is om resultaten te bereiken (Ulrich)

 1. Evenwichtig. De resultaten brengen de belangrijkste dimensies van de organisatie (werknemers, organisatie, klanten, investeerders) in evenwicht. Geen van de dimensies wordt genegeerd.
 2. Strategisch. De resultaten zijn sterk verbonden met†de strategie van het bedrijf en met zijn concurrentiepositie.
 3. Duurzaam. De resultaten zijn met zowel in overeenstemming†met de†doelstellingen op korte termijn als op lange termijn.
 4. Onbaatzuchtig. De resultaten steunen de gehele onderneming en overtreffen het persoonlijke voordeel van de manager.

Managers zouden eigenlijk†resultaten op vier gebieden moeten leveren:

 1. Voor werknemers;
 2. Voor de organisatie,†
 3. Voor zijn klanten, en
 4. Voor zijn investeerders.

Elk gebied vereist zijn eigen meetmethoden. Voor werknemers, ontwikkelt het hun menselijk kapitaal en commitment. Voor klanten, verstrekt het hen de waarde die zij willen. Voor investeerders, om de kosten te drukken en het bedrijf te laten groeien. En voor de organisatie, om een lerend en een innovatief instinct te creŽren.


In hun boek van 2003: Why the Bottom Line Isn't! , beweren Dave Ulrich en Norm Smallwood, net als Baruch Lev al eerder†deed, dat duurzame aandeelhouderswaarde meer en meer uit activa komt waarmee geen rekening wordt gehouden op de balans van een organisatie. Deze activa omvatten: de reputatie van een bedrijf, zijn bekwaamheid om talent aan te trekken, en zijn bekwaamheid om snel op nieuwe kansen in de markt te reageren.


Boek: Dave Ulrich, Zenger, and Smallwood - Results-Based Leadership -

Boek: Dave Ulrich and Norm Smallwood - Why the Bottom Line Isn't! -


Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap Forum
  Leaders and Managers
The equation is strongly similar to the research done by John C. Maxwell and my personal experience also shows quite close figures. However, I dont believe that managers should possess leadership skills rather than goal oriented objectives. Leaders a...
     
 

Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap Special Interest Group


Special Interest Group

Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap Educatie & Evenementen


Vind opleidingen, seminars en evenementen


Best Practices - Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap Premium

Expert Tips (ENG) - Results-Based Leadership Premium
 

How to Become a Results-based Leader?

In order to become a more effective, results-based leader, Dave Ulrich, Jack Zenger and Norm Smallwood suggest following 14 points:
1. Begin with...
Usage (application): Collection of RBL Best Practices and Tips
 
 

Hulpbronnen - Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap Premium
 

Nieuws

Resultaten Gebaseerd Leidersch Aanpak
     
 

Nieuws

Leiderschap Attributen Resultaten
     
 

Video's

Resultaten Gebaseerd Leidersch Aanpak
     
 

Video's

Leiderschap Attributen Resultaten
     
 

Presentaties

Resultaten Gebaseerd Leidersch Aanpak
     
 

Presentaties

Leiderschap Attributen Resultaten
     
 

Meer

Resultaten Gebaseerd Leidersch Aanpak
     
 

Meer

Leiderschap Attributen Resultaten
     

Vergelijk met Op Resultaten Gebaseerd Leiderschap: † Leiderschapsstijlen  |† Level (Niveau) 5 Leiderschap  |† Hagberg Model van Persoonlijke Macht  |† Value Based Management (Waardesturing)  |† Prestatiemanagement  |† Leiderschapcontinuum  |† Path-Goal Theorie  |† Contingentietheorie  |† Concurrerende Waardenraamwerk  |† Resultaatgericht Management  |† Zeven Verrassingen voor CEOs  |† Zeven Eigenschappen  |† SMART  |† Situationeel Leiderschap  |† Charismatisch Leiderschap


Keer terug naar Management Discipline: Communicatie & Vaardigheden  |† FinanciŽn & Investeren  |† Human Resources  |† Leiderschap


Meer Managementmethoden, managementmodellen en managementtheorie

Special Interest Group Leader

U hier


Over 12manage | Adverteren | Link naar 12manage | Privacy | Gebruiksvoorwaarden
Auteursrecht 2017 12manage - The Executive Fast Track. V14.1 - Laatst bijgewerkt op: 30-4-2017. Alle namen zijn tm van hun eigenaren.